Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 13 June 2011

Terengganu menang 2-1

Assalamualaikum,

         Hari Sabtu ari tu  merupakan hari yg dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat Malaysia amnya dan khasnya rakyat negeri Terengganu dan Kelantan.Perlawanan antara negeri dari Pantai Timur.Ak sokong Terengganu coz ayah n angah dilahirkan di sana.Satu family ak duduk tercongok depan TV tu.Kitorang suma sokong Penyu la wei.Kecuali mama ak,dia kata ''mama sokong yg mana juara''.Pastu mama ak boleh tidor lak separuh masa kedua tu.Actually ak dah lama x menonton bola ni dsebabkan kekangan masa.(kan ak keja macd,busy kot).Separuh masa Pertama tu ak dah ngantuk gila sebab x de tendangan gol yg menggegarkan gawang gol pon.

         Siang tu ktorg adik beradik cari lagu tganu wat naik semangat cket.(ceh,padahal ak nak nunjuk kat adik Nazihah penyokong setia The Red Warriors).Petang tu pegi Darussyifa' berkejar nak balik rumah cepat2 takut x sempat tengok.Akhirnya dapat gak tengok.Separuh masa pertama bosan gila,Bila Kelantan mendapat gol pertamanya melalui Nurul Azwan Roya.kecewa gila ak.Pastu dok pk apa ayat nak cover kekalahan ngan kawan ak yg sokong Klate tu.Adik ak lagi la siap tukar profile pic kpd jata ngri Tganu.Tapi,
di saat kekecewaan melanda diri,gol sendiri kelantan menaikkan semangat yg kian pudar.Tp ayah ak kata klo Daudsu x tanduk pon dah memang gol.hmm lantak la janji menang.

    Tapi ak suka gila dgn cara jurulatih dia,Irfan Bakti yg x pernah putus asa even di saat-saat terakhir masih bersemangat di tepi padang memberi arahan kpd anak buahnya,Wa tabik sama lu.Lastly,Ahmad Nordin Alias menembusi pertahanan pihak lawan dan kekebalan Khairul Fahmi.
  
    Koklusinya,ak memang respect dgn semangat kedua-dua belah pasukan yg mempunyai semangat juang yg tinggi.Tahniah buat Terengganu dan kpd The Red Warriors,mungkin bukan rezeki anda,Masih banyak lagi masa untuk menjuarai pelbagai Piala.OH!sebelum terlupa lak TAHNIAH lagi sekali kpd Tganu kerana SUKMA pon juara.Hebat la Tganu ni,Knapa SELANGOR x camni.Bak kata angah la Tganu melahirkan atlet yg berjasa kpd Malaysia.Contohnya,Azizul Hasni Awang n Anuar Manan.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...