Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 10 December 2011

Corat-coret Ombak Rindu

Assalamualaikum,
Aku pon x tau la knape ari ni aku jadi gila nak wat post banyak2 ari ni.Antara sebabnya ialah aku dah bosan gila,tadi ngantuk pastu skrg hilang plak ngantok.Esok aku ada klas kol 8am la wei.Pls tidurkan aku.Then,aku baca blog Ben Ashari.Dia pon wat post banyak2 dlm sehari.Tp dia punya simple n compact.Aku punya panjang berjela ye lah aku kan klo wat karngn time skolah dulu 500 p.p ke atas.Xmain la 350 p.p je.Tp ada org smpi 1000 p.p kot.Lagi la aku tabik spring kat dia.
Ok,now i will start the story.Tadi aku kuar pg beli tiket bas,teman Sue beli setem hasil kat pjbat pos.Last sekali pg CENTRAL SQUARE(C.S),Sg.Petani yg aku dah bosan gla tiap-tiap minggu pg situ.Tp yg best aku puas dapat tgok Ombak RINDU.Handsome kot Aaron Aaziz.i like.
Mula-mula,aku beratur kat kaunter belah kanan(knan kan lebih afdhal),tapi aku pelik gila knape x bergerak.Yg belah kiri makin lama makin ke depan.Aku pon mula la wat idea jahat,suruh Mira beeratur belah kiri,aku kat belah kanan.Mana sampai dulu,kita masuk.Tapi semestinya kanan yg menang dan tiket pon dibeli.Pastu ingat nak pergi makan lapar gila kot.Movie tu start kol 12.10pm.Aku ajak makan kat Macd diorang x nak,coz depa nak makan nasi.Takde kedai Melayu ke kat sini,akhirnya kedai mamak menjadi pilihan.Aku dah la x makan kat mamak ni.Tp terpaksa gak demi kawan kan.Takkan aku nak tunjuk ketegaq aku kat depa.Tp sumpah nak muntah kot bila ada kuah campur tu.Dah la aku rasa mahal coz nasi n ayam goreng plus kuah campur2 tu je RM 5.50.Pastu aku order air Milo RM 2.Takkan x order air,kang tercekik sape yg susah.Kat sini plak ada mamat mata keranjang.Dah ada awek kat sebelah nak usha lg,klo aku jadi awek dia,aku sepak je laju-laju.Gatai na.
Pastu masuk la ke dlm panggung.Pergh gila 1 st impression aku What the fish?Ni ke panggungnya,macam apa je?GSC IOI Mall,Puchong beribu-riban kali ganda lagi bagus dr GSC,C.S.Apa masalahnya cik Syira cecite sket.Masalahnya:-
1.Aircond x rasa kot.Nasib baik aku x standby bwk sweater klo x wat malu je.
2.Sit dia boleh sekata je,mula-mula si Sue tu kata kat sini x bertingkat.Aku ingatkan dia x de 2 tingkat cam IOI tu.rupanya kerusi dia.
3.Background music/Audio/Visual suma out la.
4.kat sini ada 3 auditorium je kot(auditorium ke aku x tau plak nak panggil apa,x kan dewan plak)
So,disebabkan masalah yang dinyatakan di atas saya x dapat menjiwai cerita itu sehingga mengalirkan air mata melainkan asyik gelak je.Padahal tu cite sedih bukan genre komedi.Air mataku hanya bertakung sahaja,bukan aku x de perasaan tp x dapat nak feel.Dulu aku tgok Nur kasih meleleh air mata.
Next apayg best sgt cite Ombak Rindu ni?
1.Ada Aaron Aziz.Handsomenya dia.Tu je yg mampu kami ucapkan.
2.Aku rasa cite ni best tp cam tergantung sana-sini.(nak puas baca novelye)
3.Lisa Surihani(Mr.K minat gile ni),ok la dia berlakon watak antagonis tu.Tp kelakar gak dia pelat R.
4.Aku rasa x perlu aksi 18SX tu suma,yg berkemban pakai kain batik tu pon.apa motifnya?
5.Lagi satu,dah tua tu insaf la pakai baju senonoh sikit.Geli plak aku tengok.GEDIK.
6.So sweet bila Hariz nangis,ingat senang ke lelaki nak kuarkan air mata jantan dia tu.Terharu kot.
7.Knapa ibu sanggup wat anak camtu?Sian Izzah,x pasal-pasal digantung.
8.Aku sian gila kat si Mail tu,sanggup tunggu si Izzah.
9.Yg ni lawak bila Hariz naik motor ngan Mail.Satu panggung tu gelak tau x.Yela Aaron mana pernah naik motor kan dlm lakonan.Klaka gle.
10.Comel.Kucing tu jinak nya.dan memang comel.lawak gak time si Hariz tanya knape x bagi nama lain?
Conclusion,aku rasa cam nak baca suma novel mengenai Hariz n Izzah tu.Pastu teringat plak kat kak Izzah,crew trainer aku dulu masa kat Macd.Imiss u so much sis.Knape suma benda aku mesti nak kaitkan ngan Macd.Ya ALLAH,terlalu kuat memori aku bersama mereka walaupun hanya 11 bulan.Kami ni dah macam one big family.rindu ku pada kenangan lalu. xkan dapat diusir walau aku jauh dr kalian.Knapa,tolonglah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...