Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Wednesday, 14 December 2011

Jangan Pandang Hina kat Kelab yang Islamik

Assalamualaikum,
Aku pelik la ngan sikap segelintir manusia hari ini?Klo kita masuk kelab yg islamik sikit,dah cop kita sbgi bdak alim.Pegi masjid pon sama abih tu ko nak suruh aku pegi berparty kat kelab ke?Bukan nak jadi alim tp cuba utk jadi seorang Muslim/muslimah sejati.Dengar tazkirah pon dapat pahala tau.Ni suma utk saham akhirat jugak.Aku tau la aku ni x alim mana,ada jugak wat maksiat,tapi kita kena lah cover dgan amalan lain.Bukannya memandang sinis kat org yg sedar diri dia x cukup amalan lagi.Hari ni nak cite pasal kenapa kita tak boleh nak dekatkan diri ke jalan yg boleh mendekatkan diri kepada Islam amnya dan ALLAH khususnya.Ni suma sebab kita takut untuk menghadapi benda baharu ataupun kita x de rasa cinta untuk mendekati Islam.Tu diaaa,sejak-sejak ni.Ok skrg nak cita based on my experience at UiTM Kedah.Dari minggu lepas lagi,kitorang sibuk dgn persatuan n menda-menda koko ni suma.Aku pon join la klab yg aku minat.Pastu kitorang dapat tag.First,aku masuk GPMS.Yang ni orang x pandang sangat tp klo yg kurang rasa keMELAYUan tu ada la gak kutuk-kutuk.Next,masuk klab Bahasa ARAB.Yg ni plak,diorg bagi pandangan "Ko tau ke cakap bahasa Arab ni,yg nak masuk sangat?''Eh,hello,abg Bakhtiar kata Bhsa arab utk kita bkannya utk yg tahu ckp Arab je.Abih tu sampai bila pon ko x kan tau menggunakan bahasa ARAB ni.Dah x tahu kena la belajar kan.Kau pon!(ayat Zana,i'm just copycat)Pastu,korang ingat bila masuk kelab ni asyik blajar bahasa Arab je ke,x de aktiviti lain.Smalam aku tgok slide show diorg gempak je aktiviti dia.Ada camping,nasyid,terjun lombong,main kanoo,manja-manja ngan tasik.Ko ada?
Yg ni plg org pandang sinis bila aku masuk klab Pusat Islam.Diorang x nak join sebab aku x cukup alim la,naty kena dgar ceramah n blabla.Weh,x semestinya korang alim baru boleh join la.Please open your heart and mind,babe!Sampai bila ko nak lari dr suma ni?Ko pikir aku ni alim sangat ke?Even bdak laki pon x nak jadi ahli.Abih tu camno den nak cari pemimpin masa dopan?x kan den plak nak pimpin ekau.boleh bla la kan.(x baik cakap cam tu la)hehe sorry ek.wat la senyum simetri baru la ada maniss.Kat sini la korang boleh tambah ilmu yg x cukup tu xkira la ko boy or girl.tp wajib bg laki la kan korg pemimpin.Hmm,sedar la diri sikit abg,awe,bro n ect..
Klo korang x nak masuk kelab ni,nak masuk kelab lain.Hmm,idak le teman.Korg tau nak duduk dlm bilik melepak,tidur,mengadap laptop main game,facebook n blabla...Cuba aktifkan diri anda dgn masuk kelab/persatuan.X payah nak jadi presiden sangat la,jadi ahli pon dah cukup.Bak kata Ila(my frenz la kan),Kita kena enjoykan diri kita dgn join kelab2 ni(x dapat pg night club pon x pe) ,x kan la kita nak pg balik kelas ari2.Sumpah bosan kot.So,mari la dekatkan diri ke kelab IslamikAktifkan dirimu.Last,aku masuk klab Rukun Negara,yg ni depa kata ko x tau rukun negara ke?WTFish la kan.EEII,geram nya rasa nak bg flying kick ke turning ke je kat muka dia.(mentang-mentang join balik taekwondo slpas 7 tahun mengundurkan diri).So,apa masalah korang ni?Ce cita kelab apa yg memenuhi citarasa korang tu?
p/s:malam ni ada Mistik kat Dwn Mini.nak pg tp ada klas.Sir cancel klas please.x pe klas lg penting.Nak blaja mistik pg darussyifa'.Choww.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...