Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Thursday, 22 December 2011

Mr.Q + Miss.A = BISIKAN SYAITAN

Assalamualaikum,
Hooray!Esok balik rumahku syurgaku.Tapi seriously,walau korang pegi jauh mana sekalipon,tempat plg best ialah rumah kita dan bilik kita.Sebab tu la ada peribahasa ''Hujan batu di negeri orang,hujan emas di negeri sendiri'' dan ''Tempat jatuh lagi kukenang,inikan pula tempat bermain''(Ok,klo salah tlg betulkan,dah lama x guna peribahasa sejak abih SPM,dulu benda ni dlm tangan sbb nak hasilkan karangan yg MANTAP dan nak dapat A+.).Lantaklah esok aku balik x de kawan pon sbb aq akan tidur sepanjang perjalanan + nak habiskan baca La Tahzan.OK,back to the topic.

   Hari ni kitorang ada AGM Kelab Taekwondo.Habis kol 10.20pm cam tu la.Dekat-dekat nak balik ni la aku rasa busy gila.Terkejar sana-sini.Citenya camni,mama n ayah aq suruh aq balik ngan Mr.Q.Konon utk kawal,jaga,tengokkan dan seangkatan dengannya.Aq kenal si Mr.Q ni masa kitorang naik teksi sekali balik kampus.Kebetulan,kami naik bas sama.So,aq,yasmin n Mr.Q naik la teksi yg sama.Kan dah jimat duit daripada dulu dia naik teksi sorang2(ko pk ko bos)=RM 15.Bila naik 3 org jimat la kau kan.Ok,dia x la kacak mana tapi dia baik(tu la yg dapat kepercayaan mama n ayah aq.OK Fine,walaupon aq rasa aq boleh berdikari.But i know thaat i am girl).Ok,knapa aq kata dia punya hati yg baik,suci lagi murni.(Tu diaa,dia mai dah).
    
     1.Sampai je kat kampus,pakcik tu kata RM 14.Cuba bayangkan camne nak bahagi ngan 3 org.dlm aq dok pk tu,Mr.Q hulurkan RM 10.Pastu dia suruh kitorang bayar lg RM 4.Pakcik tu pon satu charge la RM 15 yg standard tu,kan senang.(Wah,nampak x keGENTLEMAN nya disitu,tp aq x peduli sgt.Papepon Thanx Mr.Q).OK,Lupa la plak nak tulis,Mr.Q ni rupanya jiran kawan aq time tuition,Faiqah (blaja asasi sains kat UiTM Punck Alam klo x slap Mr.Q cakap ari tu).Ok la ,Mr.Q sebenarnya banyak cakap jagak,sampai penat aq nak melaayan sbab si Miss.Y x nak layan dia.penat la konon naik bas berjam-jam lamanya.

      2.Turun dari teksi,Miss Y nak cucuk duit kat ATM.(oh,lupa nak habaq mai kitorang sampai malam kot around 8pm).Aq pon temanla dia.And you know what,i'm suprising when he still waiting for us.Aq cakap pg la balik(nampak sgt menghalau kan,kuang ajaq).Tp,dia kata ''x pe la,saya temankan korang.kita jalan sama=.So sweet kan.(Tp aq x cair pon,korang mesti dah cair kan?)Kerasnya hati aq.Oh NO!Hati aq jadi keras sbab kau Mr.D.A.(eh,terlebih sudaa bah).Kitorang pon jalan la ngan beg banyak nya ingat nak suruh dia tolong tp beg dia pon banyak sbab kawan girl dia kirim barang(untonglah rumah dekat,tuannya x jejak kaki kat umah pon,barang dtg bergolek kat dpan dia kan).Dan dalam kepekatan malam,kami pon menyelusuri jalan raya yg sunyi sepi.Sehingga masing-masing sampai ke kolej Malinja,Mahsuri n aq yg terakhir Masria(nasib baik x murni,klo x mau tercabut kaki aq weh).

    3.Tu suma cite bulan lepas.skrg Disember plak.(pegh ko ingat drama bersiri ke hape?)Mama aq dok bising suruh balik sekali ngan Mr.Q tu.Dah la mama aq suruh amek no dia ari tu aq x amek.Kan dah susah nak cari dia balik.Korg ingat senang ke nak cari dlm kmpus ni dengan ribuan mahasiswa/wi nya.Hanya dengan nama.Tp,Alhamdulillah,finally i got saw him at Foodcourt sdg memilih lauk.(OK,nak ngaku sbnarnya aq x ingat nama dia.)Tau x aq wat camne?Ok WAJIB tahu,aq wat cam Bestfriend aq plak kan.Aq tarik baju dia sambil berkata ''Wei,ko dah beli tiket bas blom?''(Nasib baik i tarik baju U,klo tarik tangan U mau ternganga ko kat situ.Amboi,gatai na.HARAMM!)Aq x tau la knapa skrg aq agak biadap bila bercakap ngan laki.Dulu aq guna saya-awak/kita.Tp skrg guna aku-kau.Kuang ajaq sangat ka saya ni?I don't know,pls give me back my politeness.Mr.Q pon kata ''Dah beli kat depan tu ja,22hb kol 5.30pm.SHAMISHA.''.ok,aq pon blah n x perasan plak ada kawan dia kat sebelah(malu sudaa).Eheh,lupa plak,aq ngan muka tau malunya minx no phone dia.Dia pon dgn sng hati siap tlg taipkan tu kat hp aq.Sejak tu aq dok text dia pasal perjalanan bas kitorang je.(Ingat keja jual tket bas ke apa)Akhirnya,aq pon beli tiket kat SP pada 10/12.kira lambat la ni,tu yg dapat bas x best tu.X pe balik naty naik Shamisha.Aq x dapat naik bas sama ngan Mr.Q.Tapi balik ke kampus aq nak SANGAT balik sekali sbab aq takot kena jalan kaki sorang2 malam2 buta.(Hai,tau pon takot)

   4.Disebabkan aq nak balik sekali ngan Mr.Q,aq rela berkorban apa saja(ko pk korban perasaan ka apa).Sebabnya aq sampai Shah Alam around 12pm klo keadaan trafik berada dlm keadaan normal la kan tp comfirm jalan sesak coz org cuti Christmas.OK,lagi satu ak pk bukak ke kaunter jualan tiket tu malam2 buta?depa x tido ke?Aq punya bas kol 6.15 pm.Mr.Q kol 5.30pm.Konon dia sampai dulu mengikot normanya.Abih tu x kan aq btolak lambat sampai dulu kot.Hang ni biaq btoi skit.So,ayah aq suruh kirim duit kat Mr.Q supaya dia beli tket ak = ngan dia.Aq pon follow je arahn ayah aq.Aq dah x de banyak masa ( aq tgah masuk acara larian berpagar 400m ni ),abih je AGM aq call dia sambil aq bjalan dgn lajunya sorg2 malam tu.Lama gila,x angkat2 aq ingat dia dah tidur.Tp dgn penuh kesabaran yg ada,aq tunggu lagi dan lagi.Tetiba ada boy angkat (sumpah terkejut aq,ye la ak pk salah ke no ni,tp slalu ok je).Rupa-rupanya,roommate dia angkat.Ikuti perbualan kami ye:-
Miss.A:Hello,Mr.Q turun skrg pg DM Malinja.(ok my mistakes x bagi salam n terus serbu.dont repeat the mistakes again)
Mr.X:Oh,Mr.Q pg toilet la.Ni kawan dia.
Miss.A:Oh,ok naty suruh dia pg skrg ek.
Mcam tu la lebih kurang dgn pantasnya aq cakap n jalan.Akhirnya sampai.Aq tgok ada sepasang couple sdg melepak di tpi jalan.Then,baru aq nak buka langkah turun tangga,hati aq berdetak lebih kencang sbab penuh lelaki kat situ,takotnya.Aq pon berhenti di atas tangga n text Mr.Q suruh jumpa aq kat tangga je.And you know what,aq rasa terharu,bangga,dihargai,dihormati,dilindungi,cair skit je la n yang seangkatan dengannya la kan.Sebab dia text aq :

      weh...balik dulu...bahaya mlm2 mcm ni..esok kita jumpa....
Awak,saya rasa terharu saangaaatttt ( x tau nak kata camna daah).Aq x tau la ini atas kesedaran dia mahupon kawan dia Mr.X tadi tu.Dan di saat tu barulah aq tersedar yg aq hampir mengikut bisikan syaitan.jumpa malam2 kat bawah lampu jalan yg malap.MasyaAllah.But seriously,aq x pk tu suma,apa yg aq pk aq nak bagi duit n blah blik tido lg bagus kan.Lepas tu,aq pon balik n dlm perjalanan tu,Mr.Q anta msg lagi,dia ingt aq tunggu lg ke kat tempat yg seram tu.Aq terus cabut tau x.

            balik dulu tau...bahaya larh (aq x tau knape dia suka guna .....)

Konklusinya,baru aq tersedar yg org kena tangkap basah yg x sengaja tu maybe macam cita aq la kot.Ok,insaf sudah,klo nak jumpa di siang hari,no problem ok.Astaghfirullahalazim...Ya ALLAH,Lindungilah hambamu yg lemah ini,Kuatkan imanku dan solatku.Hanya padaMu tempat aq memohon. Akhirnya,aq kena jumpa dia esok pg sblom aq pg klas pkol 10am.AHH,malasnya.Dah la aq nak basuh baju setimbun lagi.Pastu dia nak chow dr sini pkol 3pm@4pm.Aq ada klas la ptg tu sampai kol 4pm.Semoga perjalanan kami pelajar UiTM Kedah selamat pergi dan balik.Amin....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...