Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Thursday, 12 January 2012

3 day holiday at UiTM Merbok,Kedah

Assalamualaikum,

        Ceh,gaya macam aq pergi cuti-cuti Malaysia je kan.Best siott klo dapat pergi bercuti.Masalahnya sapa yang bermurah hati nak menaja saya ni.Saya x de sugar daddy mahupun bf yg kaya-raya.HAHA.Sengal la mu ni.Klo ada pon,x ingin takut tergadai body pulak naty.OK,mesti anda tertanya-tanya cuti apakah ini.Well,kat Kedah kami memang cuti pada hari jumaat dan Sabtu.Hari Ahad cuti sebab Hari Keputeraan Sultan Kedah.ala yang sekarang ni jadi YDPA tu.Memang Heaven gila la dapat cuti.Sebab nak tidur.Tu je la yang ko tahu kan syira.Tapi di sebalik tu,ada macam-macam perasaan yang bercampur - baur spt sedih,bosan,kesepian,dan yg sewaktu dengannya.

        Apa yang aq nak buat dalam masa 3 hari ni?Dah la aq tinggal keseorangan dalam bilik ni.Takpe aq dah biasa melalui hari-hari minggu ni secara individu.Next,perancangan aq:-

1.13/1/12-lepas solat suboh,tido jap ataupun baca novel.Then,nak mendobi baju-baju yg busyukmasyam tu.Breakfast dengan roti+nestum+milo+susu everyday yg lazat berkrim(haha,macam kenyang sangat,x sampai tengahhari dah kebulur la wei gamaknya).Pastu,lunch beli kat dining Masria(terpaksa makan Mamak punya masakan,sbb kedai Melayu nak cuti gak.Bodoh,time cuti la kami lapaq,hang pon boleh untung).Sambil tu baca buku ye sebab nak test next week.macam relax je aq ni kan.Almaklom lah semua ilmu dalam otak je,naty kuar lah ia macam air(nampak sangat tipu ye awak ni).Untunglah kalau saya pelajar genius, x perlu baca buku cuma fokus dalam kelas sudah memadai.But i'm not born to be genius unless i study until crazy i'm satisfied and tired.Petang,angkat baju dan lipat.Malam,pergi Marathon Kolej Masria.What??Are you crazy?Oh no,even i am ample proportions,but who are you to judge me?Masuk je la kan.Klo x larat lari,jalan je la as long as i am participate in SUKOL(Sukan Kolej).In addition,i will get coupon and certificate ok.Bila dah penat,mesti la tidur kan.

14/1/12-Aq dah x tau nak wat apa lagi melainkan solat,mandi,makan,baca buku,baca novel,berfacebooking,berblogwalking.AHH,tolong lah,Takkan macam ni student life kot.Please make it more interesting and happening.

      HAHA,cerita gebang kan hari pertama macam2 aq nak buat.Masuk hari kedua dan seterusnya dah tak tau nak buat apa dah.Nak keluar pergi CS-menghabiskan duit biasiswa aq je kot.Nak pergi menghabiskan kupon kat Popular la-tapi still waste my money for transportation,lunch and shopping(mesti beli pape walaupun dah bertekad x mao beli,teruknya saya.i need someone to control myself.ngek ko,control yourself la.)

p/s:Arabic club nak wat OPKIM raya cina naty 3 ary kat Felda Teloi Timur,Kuala Ketil,Kedah.OK,aq ni memang suka follow kawan kan.Depa kata nak pg,aq pon x beli la tiket nak balik Puchong.Pas2 skrg ni dia berat hati pulak.ee,geramnya.Aq jenis klo nak buat sesuatu benda tu mesti on punya.Abih tu klo x pegi,mampuih la aq dok sini sorang2.Aq jenis x boleh hidup klo x de kawan.
p/s 2:aq malas la nak turun pg beli makanan.delivery to room boleh x?haha,bapak pemalas hang ni.

~ok,hampa doakan aq mampu menjalani hidup dengan bahagia,aman dan harmonisnya.
          
             ''walau kita tak kenal antara satu sama lain,tapi ikatan persaudaraan sesama
                                            Islam tetap utuh di dalam diri kita''

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...