Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 28 January 2012

C.I.N.T.A & A.I.R.M.A.T.A

Assalamualaikum,
   
    Aq ke ni?Tetiba nak discuss pasal CINTA bagai ni.Ini adalah kesan bila aq dok menumpang kat bilik kawan aq ni.Semua dah berteman kan.Memang ko akan rasa happy gila tapi bila ada krisis sampai nangis2 bagai.Cinta dan airmata memang tak dapat dipisahkan.Seriously korang buat aq takut untuk bercinta doe.So,awak yang bakal jadi pasangan saya,tolong jangan sakiti hati saya.Sebab saya akan sayang awak sangat2 kecuali jika Allah tarik rasa sayang saya tu daripada awak.(Pergh ayat novel bhai).OK,Now i want to share with u,things that will make your partner crying for the whole life day.(Yeke,ntah la it depends on your own).
  
1) Awak yang bakal/dah jadi bf tu tolong la jangan sakiti hati gf korang kerana diorang punya hati yang sensitif dan lembut.Kalau ko dah x sayangkan gf ko,bebaskan dia.Semoga dia dapat cari pasangan yang tercipta untuknya.

2)Jangan buat awek/pakwe korang jealous tahap gaban.Contoh:-ko call awek ko dan ajak beliau berjumpa.Pastu boleh plak ko bawak sekali pompuan lain sekali.Ye aq tau mesti ko nak kata tu cuma kawan/sepupu/adik n etc.Ala lelaki kan pandai wat alasan nak cover line kan.Aq yang bukan awek dia pon terdetik dalam hati "Ish,kenapa plak pompuan ni ada kat sini.Dia tak tau ke orang tu dah berpunya" atau "yang abang ni pon sama dah tau gf dia kuat jealous,yang p letak ajak awek jumpaa kat situ watpe?"

3)Hargai pasangan korang dan terima dia seadanya.Kita kan saling melengkapi antara satu sama lain.
Jangan plak ko pergi jaja kekurangan pasangan korang kat kawan2.Ingat lah bahawasanya Nobody is Perfect.Pastu jangan nak hipokrit sangat.Just be yourself.Kalau dia tak boleh terima ko,just forget him/her.

4)Tak perlu nak CONTROL hidup bf/gf ko.Baru couple beb belum nikah lagi.Lain lah kalau dah ada status yang HALAL tu aq x kisah la kan.Suka hati la nak kawan ngan sape pon.Takkan nak berkepit ngan bf/gf je.Tapi tolong jangan amek kesempatan dalam kesempitan  dengan kebebasan yang diberikan ye awak2 suma.Ko dah tahu ko tu dah berpunya,jangan la mengGATAL dok layan mamat/minah lain yang mana korang memberi ruang dan peluang kepada mereka untuk tacke korang.Tau la korang nak taste market.

5)Luangkan masa korang walau seketika cuma dengan call/text/fb n etc.Korang tahu x gf ko akan rasa disayangi dan dihargai bila dia tengah berdukalara korang call dan tenangkan dia.Sweet sangat awak.Pastu ingat la tarikh2 penting.E.g:-beday bf/gf,annivarsary korang couple.Ini tak gf ko dah berangan konon nak wat suprise party untuk ko,tapi ko boleh pulak x ingat beday ko sendiri.WTFish je kan.

Hmm tu jela yang sempat saya fikir dan dari pemerhatian saya terhadap kawan2 saya ni.Nanti saya pk lagi.Awak pon pk la sama ye.Sama-samalah kita menjaga hati pasangan masing2 ye.Do you know how much i love you baby?(ops,knapa pakai saya-awak ni.nampak gedik le pulak.)

p/s:kalau boleh saya nak jumpa pasangan yang telah diciptakan untuk saya terus dan terus kahwin.hmm boleh ke?bahagia ke nanti.Takut la kalo couple lama2 tapi x kawin2 pon kan.Dosa tau.
p/s 2:Sir saya wat solat istikharah and he found her face wife before he perform his Suboh prayer.Then,he directly ask her wife to get married engaged.Ya Allah,sungguh kagum dengan kebesaranMu.Nanti saya akan wat camtu gak.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...