Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 30 January 2012

Hari yang paling mencabar

Assalamualaikum,
                Hari ni penat gila sebab kelas dari kol 8 pagi sampai 6 petang.Tetiba madam Sarirah nak wat replacement kelas Law 016 kol 6.30pm-7.30pm.What??Dah la buku tak bawak.Pastu nak solat asar lagi coz kelas direct dari kol 2.10pm-6pm kan.Oleh itu,kami wat keputusan untuk balik (jalan laju2 tanpa hiraukan diorang yang masih terkedek-kedek.jalan sambil sembang).Padahal masa ada setengah jam je woi.Kitorang janji nak turun kol 6.25pm sebab kelas dekat je pon kat DS1.(dekat la sangat,konon pejam mata boleh sampai).

   Sampai kelas dah ramai la yang dah datang.Majority kelas A la kan sebab diorang tak de kelas tadi.Yang kelas aq tu mungkin diorang tak balik rumah bilik dulu dan solat di surau berdekatan.Dan tak amek buku@dah sedia ada dalam beg.Mana tau kan kot beg doraemon.HAHA,lawak n rindu sesangat nak tengok doraemon.Tapi,ada gak yang datang lambat.Apa la korang ni.MASA ITU EMAS tahu tak?So,hargailah ia dengan cermat.

         Pastu nak cite siket aq takut datang lambat sebab akan menyebabkan mood lecturer dan kawan2 berubah kepada marah+moody+bengang.So,sila datang awal.Biar kita tunggu lecturer jangan pulak lecturer tunggu kite.Sakit hati doe klo ko kat tempat dia.

  Oh,lepas habis kelas aq lari jalan laju2 sebab ada training taekwondo kol 8.30malam kat tennis court.Kawan2 aq kata ko x penat ke syira?Aq pon membalas:selagi aq berdaya dan ada kudrat akan ku gagahkan jua kaki ku ini melangkah walau dengan apa cara sekalipon.(pergh ayat ko superb gila).
Ok,cerita di sebalik ayat tu ialah aq mendapat kata2 perangsang dari my beloved Sir Fendi(coach taekwondo la) dia kata Selangkah ko dah maju ke depan jangan pandang belakang dah.Teruskan maju ke hadapan lagi.Yes thank you so much sir for that sentences that inspired me throughout this tired Monday.

   Oh,pastu hari ni aq dilanda sakit kepala sebab tidak ambil lunch(konon kenyang makan nasi lemak kol 10am).Plus test berderet-deret menunggu seiring sejalan dengan assignment.Esok ada test Bel 260 a.k.a MUET class.Aq pon balik bilik terus mandi dan makan nasi goreng pataya(akibat kebuluran yang amat sangat).Lantas solat Maghrib plus baca Yasin(aq sempatkan gak sebab aq dah lemah semangat ada bdak kena histeria semalam) dan terus berlari ke tenis court.Waktu sekarang menunjukkan pukol 8.45 malam.Aq pk nak bagi alasan saya lambat sebab baru habis kelas.

     Tuptup aq pergi ada sorang je mamat ngan lampu tak buka nya.Lantas aq call Azman tapi x angkat.Lantas aq hubungi aweknya a.k.a S/U Taekwondo.Dia suruh tunggu situ.Sampai cerah aq tunggu dan mamat tu pon balik,Waa takut doe.Aq call kak Zana balik dia kata balik je sebab dah kol 9 malam kan.Ahh,penat aq berlari dan bersemangat waja utk training.Oh lupa pula,aq dok sorang2 dalam gelap sambil layan lagu jiwang.Abih tu takkan aq nak pergi dok kat sebelah mamat tu dalam gelap plak kan.

     Sampai bilik konon nak study utk esok,tapi menghadap ini dulu(mentang2 ada line),tetiba Dilla call suruh pergi UIA 2-4 feb ni ada sparring tournament kejadah.Kan aq dah kata aq nak sangat pergi tapi pre law club kerek dah booked aq dulu utk kem motivasi.Aq kan kurang motivasi.Sorry ek.

p/s:bulan FEBRUARY paling BUSY dengan aktiviti kelab n test.Semoga aq mampu menjalani hidup sebagai mahasiswi yang cemerlang,gemilang & terbilang dalam akademik,koko n sahsiah diri.
p/s 2:minggu ni n next week,i'm busy with replacement class due to our holiday.Banyak plak holidaynya kan dah kena ganti banyak2.Waa nak nangis sehh.Choww...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...