Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 28 January 2012

kurang air=bibir kering

Assalamualaikum,

Hari ni dah berbotol-botol air aq minum..Korang rasa aq minum air apa?Coke ke Teh Ais?Pergh mau meleleh air liur aq.Tapi,aq minum air masak je pon.Habis aq masak lagi.Yela aq kan fobia nak pergi UK,nanti kena telan ubat pil.(Aq hanya boleh telan ubat yang dalm bentuk cecair je).Kalo x aq muntahkan balik secara automatik.So,kena la cairkan ubat biji tu.
   

      Kenapa aq fobia?Sebab doktor tu kata tonsil aq bengkak coz aq minum air water cooler yang tak dimasak pastu minum ais.Yes,sejak tu aq haramkan diri aq dari minum air water cooler walaupon aq dahaga sangat2.Aq rela masak air dari kena telan ubat biji plus aq bila batuk memang amek masa berbulan-bulan nak pulih kembali.Ni menurun mama aq la ni.

   Alhamdulillah,sehingga ke hari ni aq masih berpegang pada prinsip aq tu.Say NO TO WATER COOLER!Dia kata sebab filter tu dah berkarat,dah lama x cuci.Tapi kalo nak minum gak sila masak ye.
Ok,back to the topic.Aq dah jadi doktor pulak bagi nasihat tentang kesihatan ni kan.

    Dari pagi asyik minum air masak je kan.Pastu nak kencing.Tu je kejanya.Tapi kita disarankan untuk minum 8 gelas air milo putih/masak setiap hari kan.Aq baru minum 4 botol air tu pon dah kecoh.Mungkin cuaca panas dan bendalir dalam badan aq terhidrat.Oleh itu,minum lah 100 plus untuk menyegarkan diri anda.Aq suka sangat minum 100plus konon nak recharge energy la kan.

  Pastu bibir aq kering.Selalunya aq pakai lipbalm tapi dah malam2 ni.Takkan nak pakai lipbalm plak kan.Pastu aq yakin korang mesti suka gigit bibir tu kan.Rasa geram doe ngan bibir kering ni.

  Konklusinya,keja aq hari ni masak air je la.Pastu pergi toilet.Gigit bibir..Lastly,aq boleh jadi ahli sains la ni coz tahu fakta sains ni.Padahal fakta sains ni adik aq yang minat dok menghafal.Konon nak jadi saintis.Tapi mama aq suruh jadi doktor.Untunglah,mama aq guna kuasa veto untuk menentukan kehidupan anak2 beliau.Korang ada?

p/s:aq umpama boneka yang memainkan watak yang dberi.pergh ayat jiwang x ingat.rasanya ayat novel ni.tp x ingat plak novel apa.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...