Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 16 January 2012

Malam Pertama vs Vanilla Coklat

Assalamualaikum

    HAHA.Mesti korang ingat aq gatal nak kahwin kan.Lek lu...Tajuk biar gempak,cerita biar gebang.Korang tahu x,aq pernah jumpa buku tajuk ''Malam Pertama...."(mesti korang excited sangat kan,hayok korang gatal).TAPI,kat bawah tu(seram sikit tau..) DI ALAM BARZAKH.(klo x silap aq la,tahun 2009).Ustaz aq punya.Tapi aq x sempat baca pon lagi.

  Aq nak cerita la kan apa Malam Pertama yang aq maksudkan tu?Esok,hari Selasa 17 Jan 2011 bertempat di Pusat Islam akan diadakan ceramah ke...yang bertajuk Malam Pertama.Yang ni memang pasal alam perkahwinan.So,sapa rasa gatal nak menikah tu silalah datang ye.Eh,habis tu kalau yang belum niat nak nikah ni x boleh mai ka?Program ni untuk orang yang dah ada calon je ka?OH,yang ni untuk orang gatal je.Tu semua persoalan yang bermain di benak aq dan anda semua.Kan?Mengaku cepat,apa yang terdetik kat hati korang bila baca poster kat notice board tu.

  Sebenarnya,boleh je kita pergi walaupun kita belum bersedia untuk melangkah ke gerbang perkahwinan.Contohnya,aq ni baru 18 tahun 7 bulan ntah laa bape hari(x de masa plak aq nak mengiranya).Layak ke nak pergi program ni?(ni anda yg bertanggapan negatif la kan).Sebabnya hanya satu untuk menambahkan ilmu pengetahuan.X lah nanti,bercerai-berai.(contoh je tau).Ok,seriously aq pon takut orang cakap:umur baru nak matang,dah miang nak dengar benda ni semua?Tapi,perlu ke kita dengar cakap2 orang tu jika ianya memberikan manfaat kepada kita,kan?Lagipon,x kan la depa nak cerita pasal SEKS in public.Kita kan ada sensitiviti.Cuba berfikir secara kritikal ye (BEL 313).

   Dah tu apa kena mengena dengan Vanilla Coklat tu?OK,ni drama kat TV3 la awak.Aq follow drama ni sebab cerita dia macam novel.Ala,kahwin paksa+kahwin kontrak+berlakon macam happy couple+ending diorang still husband&wife..Mesti korang cakap,ala ko kan dah tau ending dia,x payah la tengok kan.Masalahnya,aq nak tengok.Suka hati lah,Tu je cerita yang aq sanggup turun bawah nak tengok tv tau.Sweet gila cerita ni.Even alam realiti pon ada tau.

Kenapa 2 benda yang best jatuh pada hari yang sama.Saja nak suruh aq buat pilihan la tu.Ye la,InsyaAllah aq pergi Malam Pertama.Lagi bermanfaat kan.Takpe berkorban apa saja demi Kupon ILMU.Oleh itu,mai ramai2 kita serbu pusat islam esok ek.Tapi esoknya aq ada test csc.Ala csc je pon,pejam mata jawab.Memang nak kena penyepak je kan.6 Chapter will be ask in the TEST.Dah buat preparation sikit,tunggu untuk bertempur je.Pastu nak tambah lagi strategy untuk bertempur.Chow...

p/s:abg Bakh saya malu la bila abg post blog saya kat page Arabic club.Semua dah tahu,saya x mao jadi popular cam abg Bakh tau x....HEHE,sorry abang.BTW,thank you coz mempopularkan blog yang serba kekurangan ni.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...