Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 14 January 2012

Marathon=lari+jalan+tidur

Assalamualaikum,

Sebenarnya nak wat entry semalam tapi line macam kura-kura.Rasa nak sepak je.Pakai yang bayar tiap2 bulan pon macam sengal.OK,malam semalam aq n the geng masria level 3(ceh cakap cam ramai je,padahal 9 orang je) pergi marathon anjuran kolej masria.Mula pukol 8mlm,tp biasa la kan klo girls,bersiap camne kan.Agaknya diorang make up kot.Hallo,nak lari je pon.Lagipon dah malam,x de nya orang nampak ko cantik ke x?Pastu x de guys pon kecuali exco Malinja yg bape kerat je tu.Tapi yg penting,sila la pakai deodorant dan perfume.

Pastu,Marathon dirasmikan oleh Pengurus(kot) kolej kediaman,En.Zahrizal Miskom.(aq x ingat la nama dia).Pastu,warm up.Majority,penghuni kolej Masria la yg participate sebab dari pagi sampai malam dok memekak buat annnouncement.Siap ugut pulak tu,tindakan tegas akan diambil,lampu utama akan ditutup,blablabla....aq dah x larat nak dengar dah,baik aq dengar Suria FM.Haha jahat gila ko.Kami pon bersemangat la konon nak dapatkan basikal(1st place),2nd and 3rd dapat hamper,4th ~ 20th dapat medal je.Kami dilepaskan oleh beliau(aq x suka dia sbb klo org complain,dia mesti nak backup org dia.Ish,tumbuk kang).Ceh,macam berani sangat ko ni.Cerita gebang la wei.Ada aq kisah ke?

     Aq selalu bila roadrun lari@jalan sorang2 x tau la sama ada aq yg laju sangat @ aq yg kena tinggal dengan depa.Tapi semalam mula2 memang aq yang tinggalkan diorang,Pastu Zana n Kak Shu potong AQ.Kitorrang ada 7 checkpoints.Memang penat doe kena keliling 1 uitm ni.Lepas checkpoint 3 aq dah jalan.Sebab kaki aq dah sakit gila.aq takut kejangnya,Mati la aq sapa nak tolong angkat.So,aq wat keputusan utk jalan dengan laju(mcm la korang x tau ,aq mmg keturunan jalan laju) demi sijil.Lepas checkpoint 5,aq dah senak.Haaa,sakit gila.Yang ni rasa cam nak pengsan pon ada.Tapi,aq gagahkan diri yg sememangnya lemah ni kan.Akhirnya,sampai juga di garisan penamat.Dapat no.103.Pastu,kena sign dulu baru bagi sijil.(ok,x tau bila dia nak bagi).


aq x suka jagung nak chocolate


dapat lah gelang ni.Boleh guna sbgi torcchlight.
Lepas tu,macam biasa la dapat minum air anggur kot coz dia warna ungu,aq telan je la sebab x bawa air.Amek ko 3 gelas aq telan walaupon air tu rasa cam pelik je.Pastu,dapat roti yg aq dah bosan.Pergi mana2 event dari sekolah rendah sampai U ni,asyik dapat roti Gardenia.Gardenia,sungguh enek dimakan begitu saja....Bagilah nasi ke mee goreng ke.Uish,ko ni melampau betol.masuk pon free nak request macam2 kan.Bersyukur la dengan apa yg ada.Pastu,kitorang layan movie ramai2.Memang best weh,menjerit secara berjemaah.Dahlah aq dok kat depan sekali.Cerita ni pasal manusia yg melindungi ular berbisa dr anasir2 jahat.Tajuk dia aq x tau,coz aq tgok dah separuh jalan disc 1.

Ok,lepas tu balik bilik ingat nak update,tp as i mention above,its so frustrated.Apalagi,lepastu aq tido.(macam la aq tido awal,pukol 1pagi).Bagi aq sangat lambat.Pastu,aq dah tutup lampu n landing atas katil,aq dengar ada orang jerit.weh,aq dah la tido sorang2 mmg seram la.Aq tau jeritan tu datangnya dari Iela,Aq terus call dia kata ada ulat.Aq pon keluar walaupon aq pon takut sebenarnya.Kak Shu and Kak ANA berusaha utk membunuh serangga tu.Aq bagi cadangan spray ngan ridsect.Kitorang x de ridsect,minx kat org depan.Malangnya,sserangga itu ada kat atas pintu aq.Mangkuk doe.Aq pon takut dia gigit@masuk dlm bilik,aq tidur bukak lampu.Membazir dan aq x suka tidur buka lampu.But i have to.

     Oleh itu,tidur lambat mesti lah bangun pon lambat kan.Tapi ada saja gangguan pagi ni.Kenapa korang nak call n mesej aq pepagi ni.Aq nak tidur lah.Ayah aq boleh pulak call tanya,org Kedah x nak bagi hadiah apa2 ke ?Ni semua gara2 adik aq bagi ayah kopiah.(macam aq x tau dia beli kat masjid negeri Shah Alam je).Selama ni memang aq x pernah bagi hadiah pon.Tapi,dah ayah macam mengharap sangat sampai 2 kali call aq tanya hadiah.Selalu wish je.OK la ,naty aq cari wallet la.

p/s:aq lapar la.bila nak keluar beli tiket ni.Klo ikut hati aq pergi sorang2 je,tp habis la duit aq nak bayar tambang rm30 pergi n balik.Aq x suka la bila terikat ni x bebas tau x.Pastu,tolong la tepati janji kau.Chow...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...