Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 13 January 2012

Masalah sempena Chinese New Year

Assalamualaikum,
 
    Malam semalam aq terima berita tergempar dari Arabic club melalui text and fb.Harap maaf OPKIM terpaksa ditunda ke 9-11 feb atas sebab2 tertentu.Perghh memang terbaik la bro.Aq memang x beli tiket bas balik Puchong untuk Raya Cina ni sebab nak pergi OPKIM tu.Betapa kecewa+sakit hati+runsing +risau sebab takut tiket bas dah  habis.huwaa aq rasa nak nangis guling2 je.Tp kita kena la rasional kan.Yeahh tu diaa.Bila OPKIM ditunda,pelbagai masalah jatuh cinta kat aq.Oleh itu,aq pon berada dalam keadaan yg x selesa,asyik berfikir camne nak settle kan masalah ni.Help me....

First,family aq memang dah plan nak balik Tganu.Oleh itu,aq mesti amek bas balik Shah Alam dulu.Hari Sabtu pukul 3 pagi baru bertolak balik kampung konon nak elak kesesakan lalu lintas la kan.Harap2 x ramai orang balik kol 3 am.(Ceh ko pk,ko sorang je nak balik kg).Aq habis klas hari khamis kol 12 am.So,by hook or by crook,petang or malam tu jugak aq nak cabut dari sini.Klo bas x de naik train la gamaknya.Plg sedih aq balik secara solo lagi.mmg berani kan aq ni.Lantaklah asal aq selamat sampai ke home sweet home.

Pastu,nak balik ke UiTM Kedah,aq naik dari Kuala Tganu.ary selasa.Masalahnya aq x pernah naik bas dari sana.Yg aq risau sampai sini,nak naik apa klo sampai malam.Aq sorang2 naik teksi.hmmm, takutnya aq nak bayangkan semua tu.Depa kata dlm 5@6 jam je.Korang rasa ada x budak UiTM kat dalam bas aq tu.Mama aq bg cadangan suruh naik kat Kuantan dengan Iela.Tp aq rasa cam buang masa kot sebab dr Tganu nak kena pg Kuantan lpas tu dr Kuantan nak pg Kedah berbelas jam kot.(Iela n Bella la cakap kan).Abg Hakim a.k.a cousin aq pon dr Perlis ke Kuantan kena turun KL dulu.

Next,aq rasa macam x berbaloi nak balik sebenarnya tapi x kan lah aq nak stay kat Kolej Masria selama 5 hari.Memang aq nangis duduk sorang2 dengan keadaan sunyi-sepinya +seram..Tapi,Aishah Hamid x balik sebab dia kata baru balik.Memang lah,aq pon rasa macam aq tiap2 bulan balik kot.Rasa macam x diperlukan lagi.(haha,ayat sedih la konon).Kawan aq kata bas pg KL setiap 1 jam=1 bas.Ye lah,ko kan agen bas ekspres.Aq x mao berharap sangat so,esok aq akan pergi ke SP untuk mencari tiket bas balik Shah Alam.Klo x de turun kat Jalan Duta @ Pudu Raya.Amek ko,apa pon ko sanggup kan syira oiii asal aq dapat balik.

Apa yg aq harap,tiket bas ada pergi dan balik.Ada kawan balik ke sini.Perjalanan selamat pergi dan balik.Perjalanan yg sangat jauh selama 5 hari.Sg.Petani,Kedah-Shah Alam & Puchong,Selangor-Bukitt Payong,K.T,Terengganu.Hari ni hujan la,aq baru sidai baju.Lepas Suboh tidur.Pastu bangun kemas bilik.Ingat nak mop.Aq pon pergi la ke kedai yg berhampiran tapi malangnya kedai tutup.x dapat la nak beli mop.Lepas tu terus beli lunch.Skrg duduk dlm bilik menghadap laptop.Lepas ni baca buku.

NOTE BIRTHDAY:penggera hp berbunyi utk mengejutkan aq pada pkol 8.30 am.Lalu,pada pukul 9am,reminder berbunyi dan aq pon membacanya :Beday Ayah,44 tahun.Aq pon terus call ayah n wish ayah.1st time,aq wish by call.Klo sblom ni just text or wat reminder kat hp ayah.Ayah aq lain sikit dia x suka celebrate sangat kecuali bawak pg makan2.Aq rasa ayah x ingat pon birthday kitorang kecuali mama je yg wish kami.Jahatnya ko syira.Mana ko tau ayah x ingat.Tp ayah x pernah wish kami.sedihnya.Tadi aq call ayah,aq sebak la wei.Aq selalu camni asyik sebak x sudah2.Aq memang kememeh(mudah nangis) kan.Hepy Beday Ayah.Smoga ayah diberkati Allah dan sihat selalu.Along sayang ayah sangat-sangat.Ni pon dah nak meleleh air mataku.Tambahan lagi dengar Suria FM+hujan renyai2.HOHO Tolonglah saya.CHOWW....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...