Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 7 January 2012

Sehari di Sport Day Arabic Club.

Assalamualaikum,
Hari ni aq pergi sport day Arabic Club.Actually,aq dah tau pasti x ramai yg hadir sebab banyak pertembungan aktiviti berlaku(cam pelik kot ayat ni).Contohnya,Informa wat sport day gak (semak doe nak amek sama tarikh ngan Arabic club,sepak kang).Tp suka hati la kan,dah tu nak wat bila lagi.Pastu IMAN wat bengkel kepimpinan kat DS 2.Lagi yg lain aq x tau,tp tadi nampak Mr.Q.dia student Art & Design.Dia yg tegur aku dulu ek.(OK,melencong jap).Oleh itu,aq pon pujuk la si Iela n Mira suruh join sport day.Kitorang pon pergi la berempat termasuk Kak Shu dengan penuh semangat kesukanan,kami berjalan kaki menuju ke Padang Futsal dekat pak guard.Humakaih,x boleh jauh lagi ke gamaknya.Pagi2 bakar kalori yg berlori-lori, walaupun kami belum makan pagi lagi.

   Kami sampai je terus wat pendaftaran.Pastu dapat makan roti gardenia n mineral water.Stok roti gila banyak wok.Sebab diorang target 200 org,tp yg datang aq rasa ada dalam 50++ camtu.Memang kitorang pulun la roti tu.Siap bawak balik wat stok kot.Kak Shu amek plg banyak,aq amek 5 je.Ok la kan exp 11 Jan.Pastu,kitorang tulis nama 1 group,konon nak gang sama la kan.Tup-tup,Abg Bakh pisahkan kami.x nak kawan abg dah.eceh,x kisah pon sebab terpisah 2 org je.Aq group no 2 ngan kak Shu.(sbab tu aq kecoh klo x mau aq jadi pendiam kot).Ila n mira group 4.Group kitorang sorang je boy,Daud Business student part 1 org Kedah.(OK,tu je yg sempat interview kang kata aq nak ngorat plak kan,x ingin la wei,aq nak kena tau gak kan,kot2 pasni terjumpa boleh tegur,ceh poyo je).

  Aktiviti bermula dengan senaman pagi,pastu cari gula-gula dlm tepung+garam+nescafe kot.Next,boling padang (kalah).Memang la ada ke main tutup mata,memang x nampak la,pastu kelapa tu kecik kot.(ni reason nak cover kekalahan ek).Tarik upih.Yg ni sumpah lawak.Pemandu kena pakai kain pelikat,pastu penunggang kena pakai helmet konon utk keselamatan.Dah la atas upih tu depa letak tepung + air memang basah la wok.Luckily,aq tukang tarik,tp sakit pinggang la wei.Yg ni menang no.2.

    Last game explorace.Gempak la wei.Paling TERBAIK kat Checkpoint 6,abg Bakh plak yg jaga.Gila masin air sirap tu.OK,the fact why we choose syrup rather than tea( i thought ) because of its colour that was attracting us.Tp,kat sini banyak plak aktiviti dia,tiup belon sampai pecah,isi air sirap + tepung dlam botol.Last sekali paling seksa kena habiskan 1 botol air syrup + garam,Sape org terakhir minum mmg kaw la kan.Aq no 2 so,kurang sikit la kaw dia,tp nak muntah sbab overdose masin gila tak hengat.Sampai ada yg pengsan,tp not my group.Plg jauh nak pegi ialah PI.Kat sini main si buta+pekak+bisu.Aq jadi bisu sebab aq x suka la makan timun.Kak Shu je yg menggemarinya.Tu la dia makan sampai 2 biji padahal dia kebuluran dr semalam.HAHA.Pastu amik gula2 guna chopstick,susun hanger ikut kreativiti anda,cari gula2 di sebalik pokok.Yg ni siap ada background effect : kena simbah ngan air sirap n tepung.Asyik aq,daud n kak shu je kena simbah.Depa lg 3 org tu suci bersih lagi murni je baju depa.Xaci,Pastu kitorang suruh abg tu simbah kat diorang plak.Bapak jahat doe kitorang ni.Biar fair n square kan.


   Checkpoint suma ada 7.Next checkpoint (act 1st checkpoint to my group),kami kena pg malinja.kat sini kami kena pusing 15 kali,pastu dalam keadaan pening lalat x ingat dengan aq macam nak tumbang,kena amek bola pingpong dari hujung kepala hingga hujung kaki hujung sana ke sini.Memang simple gila tp klo wat dlm keadaan camtu memang x lah kan.Pastu,depa nak buli kami.mentang-mentanglah kami group 1st yg sampai,depa suruh pilih antara nyanyi,menari n wat lawak.Aq yg decide utk nyanyi lagu Warisan coz for sure suma orang tau kan.Lantak p la suara kami x sedap pon,sapa suruh hang cari pasal.Amek hang.Lastly,kitorag pg depan bangunan pentadbiran utk sesi mumia a.k.a make up kawan jadi pocong @mayat.Mangsanya pasti yg paling kecik kan.Balut pakai tisu memey la tercabut bai.Pastu ada org letak air konon nak ganti gam.Ntah hapehape ntah,lagi la tercabut nyah.Lantak hang la,kreativiti ko kan.Kitorang siap wat selendang yuna n bunga kat kertas tisu lagi kat skirt dia.Suma design credit to Mr.Daud coz dia la yg sangat kreatif memikirkan itu semua.Aq tolong pegang tisu gulung tu je.kang depa kata kami x bekerjasama plak.

  Acara kemuncak semestinya la acara penyampaian hadiah.Group kami dapat 3 hamper.Memang best la kan.Memang awal2 lagi kami dah cakap nak pulun suma kecuali boling je la.Team members pon suma ok.Ketua pon bertanggungjawab.Akitiviti pon memang terbaik la wa cakap sama lu.

 As a conclusion,no words can describe how good the day was happen today.everybody was enjoy and happy even there are only a little members of Arabic club who was attended this sports day.Who said when you joined Islamic club,you cannot enjoy yourself.This is as one of the examples.

"Jadikan ia suatu pengalaman yang paling berharga dalam meniti hari-hari yang akan datang."
p/s:saya x tau cakap bahasa Arab,sekolah agama sampai darjah 6 je.PSRA pon dapat Jaiyyid Jiddan je.Tp,bukan org yg tau cakap bahasa Arab je yg boleh join club ni tau x.English pon broken,but i try to become a best speaker,writer n listener.Fight for your own life n future.Good nite.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...