Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Sunday, 5 February 2012

Kem di Dusun Resort,Kuala Nerang

Assalamualaikum,
  Rindunya nak update blog tapi apakan daya aq baru balik camping,of coz la penat plus internet cam hampeh.Camne aq nak settle masalah ni.Ni pon aq kena turun bawah baru line laju.Tapi aq sangat malas nak turun naik ke bilikku tingkat 3.Plus x de feel nak menulis.

   OK,semalam aq baru balik dari kem motivasi di dusun resort,kuala nerang.Sekali tempat PLKN daa.Memey la.Kem kali ni best gila sebab jadual x ketat sangat plus ustaz hadi consultant yang handle.Memey superb la wa cakap sama lu.Pastu ada abg ATS a.k.a Fasilitator handsome,i like.

    Aktivitinya ialah ceramah tentang emosi dan stress.Pastu,ada explorace yang mana aq wat aktiviti yang menggelikan sampai muntah doe.Then,ada qiamullail.Kitorang yang perempuan ni kemain punctual tapi yang lelaki boleh plak buat ibadah senyap atas katil.Pergh,memey sakit hati dah la kitorang tidur 2 jam je.Last2 solat taubat sendiri.Pastu kol 6 am baru depa datang.Explorace tu geli sebab aktiviti JUS CINTA.Nama cam best je kan.Sekali eww aq nak cite pon rasa nak muntah balik.

   Dalam satu mangkuk ada air yang resepinya diwarisi secara turun-temurun.Orang pertama minum sikit dan luahkan balik dalam mangkuk tu.Pastu orang seterusnya wat cam tu gak.Orang terakhir telan sampai habis.Wek,memey muntah aq lepas tengok Hannah telan sampai licin tanpa muntah.Si Mahfiz lagi la boleh plak muntah dalam mangkuk tu.Pastu diorang buat lagi sekali.Lagi best ustaz hadi pergi tambahkan perasa nak muntah,dia kata cuba tengok air tu penuh ngan buih2 air liur kawan korang.Apa yang korang rasa?Nak muntah x?

   Lagi satu yang geli.Korang pilih nak minum air stoking kawan korang atau air sumber alam.Ko gila aq nak minum air stoking,x rela mak nak.So,kitorang telan air semula jadi.Pergh,memey terbaik la sama cam explorace Arabic Club ari tu.Cuma versi air natural x de colour.Tapi masin dia Ya Allah masin pekak.Dah la x bawak air untuk naturalise balik.Telan je la.That's why group kitorang menang no.1 sebab kitorang x banyak karenah.Belasah je semua.

puncak bukit kepah


bella,miera,iela,syira 
  Dan pengalaman paling best bila aq berjaya mendaki Bukit Kepah.Yes,mesti korang kata ala baru bukit dah kecoh.Yes i do coz this is my first experience on doing extreme activity.Walaupon aq luka sikit kat lutut dan sakit sampai sekarang tapi ia merupakan saat paling best bila aq dapat menyaksikan keindahan alam Kuala Nerang dari puncak bukit.SubhanAllah,sungguh cantik.Rasa cam nak pergi lagi.Pastu sambung wat aktiviti budak PLKN memang best.Tapi yang ada air ngan panjat tembok tu aq x wat la kan.Takut plus malu la boys sibuk dok usha.Haha alasan kan.
  
   Tapi papepon memang best bukan nak menganjing ok.Memang rugi gila sape yang x mai tu.Aktiviti dia pon x ketat mana ok.Pastu aq respect gila kat Diba sebab p kem ni.Walaupon dia orang bandar.Pastu kan kelas kitorang la yang paling ramai pergi plus gila2.Kelas lain mampu ke plus tolong jangan pandang pelik,jelik n sewaktu dengannya ok.Klo kitorang x happening n gila2 memang x kan meriah la kem ni tahu x.Untunglah kitorang ada GAGA yang cukup femes tu.

p/s:aq akan kurangkan aktiviti berblogging n berfb sebab ada test n line cam hampeh.Aq dah decidi x mao sewa wifi pc niaga lagi.Cuma guna line UiTM Merbok Student n Masria.Ok,boleh jimat RM 25 sebulan.Doakan aq berjaya mendapat result yang gempak walaupom aq x ni x gempak mana kan.Chow..
p/s2:i will miss u my blog a.k.a on9 diary...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...