Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Wednesday, 1 February 2012

kerana Gurau Kasar

Assalamualaikum,
  
   Hari ni aq sakit hati ngan manusia(mesty la human takkan animal plak kan).Tapi semua ni tercetus di fb.Adakah fb yang bersalah?Mari kita lihat bersama then decide.Oh lupa nak cite tadi test reading Muet a.k.a BEL 260 aq dah selamat dijawab.Berdebar menanti result.Sir please give me the highest mark.Belum test MUET betol2 pon kan.

   Firstly,keburukan fb ialah selalu berlaku salah faham@tafsiran.Kita maksudkan lain,orang faham lain.Contoh,aq guna nada bergurau tapi ko terus sentap dan membalas kesentapan ko sehingga aq tersentap.(pergh,tersentap mak nak dok baca ayat ko ni).So better face to face.Then,kat pre law club page,hicom bajet sentap plak suma,susah hidup klo nak serius n sentap memanjang.Hidup ni kena ada gurau senda baru happy.Tapi bergurau tu biar berpada-pada ye.

    Aq sentap ngan ko,Mr.A H.Cuba korang pk klo ko berada di tempat classrep apa perasaan ko bila diorang x dengar arahan ko.Ko pk senang ke nak jadi classrep.Tanggungjawab yang berat terletak di pundak mereka.Classrep pon manusia,pelajar dan hamba Allah juga.Mereka punya hati,perasaan dan tahu erti kecewa dan penat.Ko pk senang nak bahagi masa,mana nak study,bersosial ngan kawan2,tanggungjawab sbgi anak,hamba Allah,classrep n etc.(ni karang ada plak yg kata aq scandal ngan classrep coz aq dok backup dia.tolong siket.Aq sokong mana yg aq rasa betul je k)

   OK,ni secara umum,cuba korang pk apa perasaan orang yang bertungkus lumus menjayakan sesuatu program or whatsoever tu bila korang mengecewakan depa dengan memberi soalan2 dan alasan2 bodoh yang tak munasabah.Contohnya,pre law club nak wat kem motivasi.Then,korang pon komen kat page:
1.Ada aircond x kat sana?
2.Ada kedai topup x kat sana,naty mummy saya nak call susah.
3.ada gajah,kambing,ular kolam renang x kat sana?
Pergh,klo aq ada kat tempat para hicom pon sentap doe.Soalan2 yang menganjing+bangang.Ko ingat kita nak pergi cuti2 malaysia ke?Atau ko ingat kita nak sewa hotel 5 star dan buat lawatan sambil tidur belajar.Yup,korang kata ia hanya gurauan semata-mata tapi bagi diorang yg x tahu erti berGURAU KASAR menganggap it was a stupid question.Dont u think so?You are pre lawrians,ni ayat nak menyedarkan kita to behave yourself as a future lawyer.Yah,do you really want to be a lawyer in the future? InsyaAllah.

   Anda sebagai seorang insan yang mempunyai kuasa sila gunakan kuasa yang ada di tangan anda dengan telus,adil,bertanggungjawab dan  prihatin.Setiap keputusan yang anda buat akan mempengaruhi anak2 buah anda.Fikir dengan hati dan akal yang waras.

  .Dan anda sebagai anak buah jangan hanya tahu membangkang atau memberikan alasan sahaja tapi cuba untuk berfikir secara matang dan rasional.Ini tak yang tahunya OBJECTION x sudah2.Apa yang aq tahu keputusan yang telah dibuat adalah untuk kebaikan kita bersama.Pasti ada hikmah dan kepentingannya kepada kita di sebalik semua ini.

.Hargailah apa yang telah mereka usahakan untuk kita walau kita tak minta apa2 daripada mereka dan mereka pon tak minta ucapan penghargaan daripada kita.Redhakan diri anda untuk pergi kem ini wahai pre lawrians sekalian walaupon anda terpaksa dan dipaksa.

p/s:aq beremosi hari ni lepas kena 'tembak' ngan ayat sentap mamat nogori ni.Choww.

   

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...