Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Thursday, 16 February 2012

PERSONALITY IN PSYCHOLOGY

Assalamualaikum,
 
    Aq suka gila buat ujian ni.Masa sekolah dulu selalu buat ujian personaliti warna.Sebab aq nak tahu camne sikap aq.Tak semua ciri2 tu tepat dengan sifat kita yang semula jadi tapi mostly ianya adalah benar.Sebab kita pilih jawapan berdasarkan diri kita dan tiada paksaan dari mana2 pihak kan?Yang terbaru aq buat masa camping Hari tu.Pimpinan IQES Consultation under Ustaz Hadi yang sporting dan best.

Dia suruh pilih gambar mana yang korang suka dari no1 hingga 9.Aq pilih no 8 kot kalo x silap la.Sebab aq suka colour purple n biru laut.Plus pensil dan buku tu menggambarkan hobi aq menulis dan membaca.But the meaning besides that are:-Here we go!

1.KELAKAR & RIANG
Kelakar ke aq ni?Hmm,boleh lah membuatkan kawan2 aq bergelak ketawa dengan lawak bodoh aq tu.Sekurang-kurangnya dapat menghiburkan hati kawan2 aq kan?Aq rasa unsur humour tu wujud sejak aq form 4.Sebelum tu,aq cam x de life doe.Selalu menyendiri n whatsoever.Ataupun aq baru bertemu kawan yang otak gila2 sama ngan aq..But i think this is where i get the sense of humour.OK,everybody lets give a big clap to my dear,NURUL AQILLAH BT MUBI.My beloved sister who are struggling for her SPM this year.She is my SIFU..Dan dari angah juga la aq belajar untuk jadi tabah dan cekal.Tapi kekadang aq sedih gak.Ko pk aq x de perasaan ke even badut pon tau nangis la.

2.NO WORRIES AT ALL
Ye ke?Kekadang aq rasa camtu.Kawan aq suma pakat risau esok test,tapi aq boleh relax je.Tapi ada kalanya aq sangat sangat risau sehingga aq x boleh tidur.Dan aq sangat rasa takut dan dada rasa cam nak pecah bila dalam satu hari tu pelbagai benda berlaku.Contoh,hari Rabu semalam aq terpaksa dan rela menghadapi test law 016 dan DEBATE.Aq dok pk camne aq nak settle one-by-one.Dan Alhamdulillah,aq boleh jawab test tu.Yang debate tu aq rasa kami dah menghampakan sir.Sir,i am sorry.Tapi depa kata "Syira,i am admire with you coz you can answer the POI'S given".Korang walau camne sekalipon,aq tetap rasa kitorang dah menghampakan harapan sir yang kitorang boleh wat lagi bagus dari semalam.Papepon thanx sebab senantiasa menyokong aq. Tapi satu rahsia aq nak share ngan korang camne aq mampu menghadapi benda ni suma.Korang minta kat Allah apa2 hajat korang pada sujud yang terakhir tu setiap kali solat.Insya Allah,hajat anda akan dikabulkan.Actually aq takut gila x boleh jawab law 016,tp alhamdulillah dengan berkat Nya,aq berjaya menjawab dengan tenang dan yakin.

3.TAK SUKA DIKONGKONG
Yes,i admit it!Aq x suka dikongkong or else aq akan memberontak.Jiwa remaja la kan.Tapi tu dulu kot.Sekarang ada la gak tapi aq dah belajar cara nak kawal diri.Pastu ustaz boleh kata camni plak 

"Yang ni para suami sila berhati-hati kalo dapat bini camni."Wei,mana ada.Kalo ko tau nak kawal aq then it should be no problem at all.

Hehe,tapi aq memang sangat tak suka dikongkong.Bila aq tengok kawan2 aq yang dah bercouple,setiap kali nak kuar outing kena inform kat pakwe dulu.Aq pon kata la dalam hati :

"baru COUPLE dah kena kongkong,klo dah kahwin naty mao dia ikat kita ketat2 kan"
Tapi walaupon aq tak suka dikongkong,mama n ayah aq tetap mengongkong kehidupan aq.Dan aq sedar klo depa x wat lagu tu maunya aq tersasar dari landasan and they prove that they love me so much.Am i right,my dear readers?

   Secara tuntasnya,dalam hidup ini kita mesti ada jatuh dan bangun,suka dan duka,atau secara amnya ada pro dan kontra.Oleh itu,walaupon aq luarannya nampak gila2,TAPI aq pon ada hati dan perasaan.Aq juga seorang perempuan yang berjiwa sensitif.So,do respect me and i will give you my respect and love.Ahaks,x boleh bla je 'love' tu.Ko ada?

     "DOA IALAH SENJATA UMAT ISLAM"

p/s:aq dah terbawa-bawa influenza DEBATE in my daily life.POI n my dear.Best plak guna my dear ni.lembut je menusuk ke telinga terus lekat kat hati.Pergh,ayat aq.
p/s 2:Esok kami nak p mandi-manda di Carnival sg.Petani ala-ala wetworld tu.jom le join the club but for GUYS.I am begging you!!!Please go to MASJID,PERFORM your JUMAAT PRAYER.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...