Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Tuesday, 28 February 2012

TO MY DEAR FUTURE HUBBY


Assalamualaikum,

      Entry ni untuk bakal bf aq,walaupon aq tau mustahil la untuk aq berCOUPLE tapi x salah kalo kita berangan kan?HAHA,Tapi entry ni gak untuk future husband aq.Atau mana yang berkenaan la.Korang pon boleh berfikir sejenak kan?Do understand me.Aku tak suka benda ni suma sebab aku rasa cam menyusahkan korang je.Dan aku rasa terkongkong.Jom check it out!

1.Tak Perlu CALL sepanjang masa,setiap hari
Do you understand it?Memey la orang kata by make a call,you can be more closer.TAPI aq takut ko x boleh tido plak asyik teringat kat awek ko je kan.Eceh,sebenarnya x nak bagi ko bosan.Ye la dah jumpa hari2 kat kelas pastu nak call bagai.Menghabiskan kedit ko je.

2.SHARING IS CARING
Aq cukup pantang dan x suka klo dating,semua pakwe je yang keluar duit.Atau awek ko je yang kena ketuk.My dear,why not we share our money together?Bagi kita yang sedang belajar ni,ingatlah dari mana datangnya wang itu?Makayah,PTPTN,Biasiswa,Zakat and whatsoever.Maknanya,bukan duit hasil titik peluh korang kan?So,why should you misuse of that money?Yang lelaki plak x payah bajet GENTLEMAN sangat lah.Klo seluar dalam ko pon mak ayah yang beli,I mean use their money.(ni ayat Mama aq,klo tengok pakwe je kuar duit)

3.MACAM BELANGKAS
Seriously,aq x pernah tengok belangkas tu rupe mana,tapi dari apa yang aq faham,sokmo berdua walau ke mana jua.BERSAMAMU,Haha kan dah masuk iklan DG.Pergh,yang ni lagi aq x tahan,rasa cam dah x de live.Kita pon ada kawan dan family gak.Takkan lah sebab kita Couple,kita kena spend 24hours dengan bf kita je kan.So,sila la faham ye.

4.PERLU KE CARING?
Yes,I admit it.Memey perlu TAPI ada batasnya.Aq x nak susahkan hubby aq dengan menghantar aq sampai depan pintu bilik rumah.Dan korang yang boys tak rasa menyusahkan ke ko kena patah balik untuk ke hostel korang.Pada aku sangat la membazir masa dan tenaga,tapi pada korang takpe sebab sayang apa pon sanggup.Mungkin kita kena jadi hipokrit dalam relationship?Adaakah begitu?
Contoh lain,asyik tanya dah makan belum?Pergh,tahu la aku nak makan bila,perut aku.Kau tu pon makan tak tentu,dok cara ke awek tu,buat menda gop?

     Konklusinya,ini je la yang aku tak suka dari pengamatan pengalaman kawan2 aku.Ada lagi kot,tapi biarlah rahsia.Tengok kalau korang couple atau kahwin dengan aku,senang hidup kan.Takyah susah2 pikir itu ini. Konon berebut la lepas ni orang nak ke aku.Ada wa kisah.

''Jodoh itu milik Allah,aku senantiasa menanti dengan ssabar jodoh aku''

p/s:harap maaf aku dah tercampur dialek tganu,kelate,,sabahan,perak,nogori sembilan,kedah and selangor negeri kelahiranku.Mungkin dalam entry yang lain bukan ni je.HAHA,

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...