Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Wednesday, 7 March 2012

Aku Budak Pandai?

Assalamualaikum,

Korang pernah dilabel sebagai budak pandai,pintar dan seangkatan dengannya? Mesti la pernah sebab bukan aku sorang je yang pandai kat atas dunia ni kan?Apa perasaan korang ek lepas dilabel sebegitu?Marah,bangga,suka,terharu and etc.Sebenarnya aku tak pandai mana.Tapi,Alhamdulillah orang kata cakap tu satu doa kan.Semoga aku menjadi orang yang pandai dalam pelajaran dan agamanya.Amin...

   Pada aku,aku rasa tak selesa sebab bila diorang COP kita ni Pandai,pasti mereka COP kita SOMBONG,berlagak,riak dan bongkak.(SBRB).Aku dah melalui pengalaman ni sejak di alam sekolah menengah sehingga kini.Masa kat sekolah dulu,depa dok kata 'budak sains mesti lah pandai.Dapat banyak A's'.Oh yeah,tak semestinya.Kalau tak belajar tak pandai juga kan.

   Pastu kat sini lagi la aku tak tahan.Majoriti students course lain akan kata pre lawrians SOMBONG,tak nak tegur dan berkawan dengan budak course lain.Nope,that's not true my dear friends.OK,let me tell you the fact about your perceptions towards us.

    Kami ni belajar kat sini hanya untuk 2 SEM=1 YEAR sahaja.So,kami tak ada masa nak main-main2 konon.Thats why la,kami tak diWAJIBkan masuk KESATRIA or kelab2 ni.Tapi,saya masuk gak kelab2 ni contoh Arabic Club,Kelab Rukun Negara,Taekwondo Club and etc.SEE,i am not 'kera sumbang' or snobbish,rite?

   Pastu,kelas kami direct dari pagi sampai petang.Tak pernah ada dalam kamus hidup kami  1 je kelas dalam sehari macam hampa semua.(ada sebahagian course yang camni,untonglah depa).Hari cuti Jumaat dan Sabtu tu lah yang nak pulun basuh baju dan cover tidur and siapkan assignment plus hang out with friends.Jadual kitorang pack sangat sebab nak habiskan syllabus which is supposely for 3 sem to 2 sem.Boleh paham tak betapa busynya kami ni?

Rasanya tu je la sebab munasabahnya.Yang lain tu kami tak tahu lah.Atau memang budak law dilahirkan untuk menjadi Sombong?Oh no,i am not like that if you know me.Dalam bilik pon,kitorang dapat roommates yang lain-lain course.Tapi tak dinafikan ada segelintir yang bersikap sombong bangat even makcik cleaner tu pon mengadu kata budak pre law sombong.

'Tak pernah senyum kat kami ni.Tahu lah kami kerja lagu ni ja,jangan la pandang hina kat kami ni'
Oh tidak,ayat ni ku reka sendiri,Tapi lebih kurang begitu lah luahan hati mak cik tu pada seniorku.
  
   Dan macam mana korang nak kenal kami ni Pre Law student?Senang je,kalau yang hari Ahad dan Rabu pakai baju tahi cicak tu kami lah.(huargh,sedih kot depa panggil kami lagu tu).Sebab baju rasmi kami warna hitam putih.Walaupon aku tak tahu colour tahi cicak tu camne.Takpe lepas ni aku usha tahi cicak tu.Puas hati?Bila pakai baju ni kita akan rasa bangga la kan sebagai pre lawrians but at the same time i feel like want to kick those who always jeering a.k.a EJEK us.I hate to face this two days with yours bad perception towards us. 

Please change your perception towards us and to those who are pre lawrians,please change our attitude as we are just the normal person in front of Allah.Dont be a snobbish and a selfish person.
(Klo nak jual ikan sangat jual kat pasar ye).Choww,

''Kita ni sama je disisi Allah,tiada yang paling HEBAT melainkan DIA,ALLAH S.W.T''
 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...