Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Sunday, 8 April 2012

Aku yang CUAI atau Nak Salahkan Situasi


Assalamualaikum,

Pernah tak korang digelar cuai or clumsy or whatsoever?Aku ni x de la clumsy mana Cuma cuai sikit yang mengakibatkan kecederaan kepada diri aku sendiri.Tidak terlibat dengan mana-mana pihak pon.

Aku selalu tergelincir kat tempat kerja.Maybe kat sana lantai dia berminyak campur berair<sebab kebocoran>. Ok kat sini,ramai je yang dah pernah tergolek.Paling teruk aku jatuh tangga 5 anak tangga. Memang sakit kot jatuh terduduk.Nasib baik tak bergolek-golek sampai bawah.Sebab aku tahan pakai tangan.Klo sampai bawah,Masya Allah tak boleh nak bayangkan apa yang akan terjadi kat aku nanti. Yang ni kesannya aku tak boleh kilas badan selama beberapa hari.

Pastu jatuh depan chiller.Dah lah sekotak fries jatuh atas aku.Bapak sakit.Yang terbaru hari pertama aku masuk kerja balik,28hb Mac 2012.Aku hampIr nak jatuh kat tempat ayam.Luckily Allah sent a hero to save me.Thanx RedWan,I owe you a lot my dear.Beday budak ni 5 April.Happy Belated Birthday.May Allah bless you,my friend.

Dalam minggu ni aku tergelincir kat depan toilet kedai ayah aku.Pergh sakit tak ingat tapi masih boleh tahan lagi.Aku bagi tahu ayah comfirm ayah aku membebel kat aku lepas tu.Last incident I hope,aku pergi rumah mak yong aku kat Taman Bunga Negara sebab nak ambil ikan yang ayah long aku dapat masa memancing hari Ahad tu kan.<pergh kemain panjang explanation aku kan>Dan dengan tak disangka-sangka aku turun ikut tangga dan aku tersalah pijak masuk dalam lubang<simen tu yg berlubang ok> and actually aku yang melompat konon gembira sebab dah habis turun tangga dari tingkat 4.

Yang ni aku sampai tak boleh jalan.Tapi aku jalan mengengsot sikit-sikit.Serius aku takut terseliuh ke patah ke.But impossible.Sikit je.Aku pusing-pusing pergelangan kaki tu,pastu ok Cuma masih rasa sengal-sengal sampai sekarang.

Dan aku sangat-sangat lah tak suka diurut sebab geli dan sakit. And I am not a tukang urut accept my bro,my sis,my pak lang and mak yong.Tapi deme mengurut spt yang aku nyatakan di atas tu lah.

So,aku ke yang bersalah atau nak salahkan situasi masa tu.Hmm,tak baik salahkan orang lain kan.Ok aku akan jaga diri lepas ni.Badan kita ni nak gunakan untuk jangka masa yang lama kan.Ok dengar-dengar.Lagi ada apa nasihat untuk aku?Choww.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...