Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 18 May 2012

Aktiviti ketika Iklan


Assalamualaikum,

Korang selalu tak buat kerja masa iklan ke korang tercongok tengok iklan tu.Ahh ingin plak aq nak nengok iklan yang lebih banyak dari cerita yg kita tengok tu.Mesti macam2 yang korang buat kan.Tapi ni apa yang aq dan keluarga aq buat lah.Klo sama jom sep-sep.

1.Basuh pinggan mangkuk
Hehe,lepas makan campak je dalam singki.Karang masa iklan berkejor pegi basuh pinggan.Aku dan adik2 aku lah tu.Kome macam mana?But for sure,mama aq dah bising sebab mama aq x suka tengok singki tu penuh.

2.Baca buku
Aku lah ni.Sampai ayah aku Tanya,’Eh along ni nak baca buku ke tengok tv?’ Hehe.Aku jawab lah dua-dua sekali.Kan bijak aq ni,2 in 1.Kome ada?Jangan tiru aksi ini kalau kome study subjek yang memerlukan focus.Aku baca novel/majalah je.Sudoku and crosswords pon boleh tau.
ujang 

3.Buat homework.
Hehe,aq dan adik2 aq.Tapi aq boleh buat math je.Klo karangan memang idea aq x datang masa ni.Silap2 aq buat ulasan pasal drama yang aq tengok pulak kang.

4.Solat
Hah,yang ni ayah aq paling marah.Terutama cerita pukul 7malam tu.Memang kena bebel lah.Bergilir-gilir lah ambik wudhu’ dan solat.Yang kelakarnya,dan nak bergaduh lagi tu.Kau lah pergi dulu-kaulah-kaulah tetiba masuk jejakakaula.blogspot. <eh tetiba>

5.Minum air dan pergi tandas
Nampak x betapa khusyuknya aq tengok drama sampai x berganjak dari depan tv tu.Masa iklan lah baru nak bangun.Ambil air segelas bawa pergi depan tv<tapi,ini dilarang keras oleh mama sobab eh takut tumpah>.Hehe,aq dan adik2 kan masih kanak-kanak lagi.Taklah,betul lah point mama aq tu.Nak minum/makan jangan kat ruang tamu.

6.Pergi memasak
Hah,ni mama aq.Sebelum tengok Melodi prepare bahan2,bila melodi start berkejor duk depan tv.Bila iklan,berkejor pegi dapur.Pastu panggil kitorang,cepat tolong mama ni.Nanti ayah balik nak makan.Takut ayah marah la tu.

Hmm tu je lah yang terlintas di fikiran aq semalam.Tengok!Macam2 kita boleh buat waktu iklan.Jadi,jangan marah klo iklan lama sangat ye.Hidup iklan2 komersial untuk stesen2 televisyen di Malaysia.<pergh ayat menganjing>

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...