Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 21 May 2012

Janggal


Assalamualaikum,

Semalam pak lang aq bernikah selepas 8 tahun menduda.Tapi aq x pergi sebab aq x restu.. <pfft,what the fish,ko ingat ko sape syira oi>.Taklah,aq terPAKSA bekerja demi mencari sesuap nasi.<amboi ayat aq> sebab minggu lepas aq dah no show.Dan minggu depan,aq nak cuti sobab eh:-

Minggu depan belah lelaki pulak buat kenduri kat Dewan Alamanda, Syeksyen 20,Shah Alam,kat area KPJ,Selangor.<Jemput datang jika anda tinggal berhampiran sini>.Dan juga dekat Pusat Tusyen Azam.

Lagipon,bukan aq yang nak nikah.Klo aq x de,majlis tetap boleh diteruskan.Lainlah klo bakal suami aq yang nak genggam tangan tok kadi tu kan?Oh,itu semestinya lah aq datang.

Aq kan orang kuat masa event next week.Tukang senduk lauk.Hoho,bapak lah aq x suka kerja tu.Ku pk kan boleh enjoy goyang kaki sama2.<ok BTW,I nak bagi tahu, aq x sabar mao tgok Sudirman the Muzikal,ye ke tajuk dia camni,not sure but something like that lah> Sekali dapat tugas ni pulak masa kenduri tu nanti.Puas aq bagi alasan, tapi diorang tetap berdegil.Camni aq resign lah.Haha.

Sebenarnya aq rasa janggal untuk terima orang baru dalam keluarga kami.Sobab eh dah hampir 7 tahun juga lah keluarga belah mama aq x terima orang baru<ayah/mak saudara mendatang>

Pastu,DIA <amboi,Nampak benor x sukanya>,ok aq guna ‘mak lang baru’ paling muda kot,29 tahun.Pak lang aq 42 tahun.Hoho,lama kot dia tunggu pak lang aq.Sebab tahun lepas arwah opah aq meninggal.So,postpone ke tahun ni.

Korang tahu x,ayah aq kata:

“Klo ayah lah jadi si Kasih tu x ingin ayah nak tunggu pak lang kamu.Baik cari lelaki lain.”

See,ayah aq pon x sabar tunggu.Tapi si mak lang baru aq tu sanggup je tunggu 8 tahun.Klo dah namanya CINTA apa pon sanggup kan?

“Onak dan duri sanggup ku redah,lautan api sanggup ku renangi demi cintaku padamu.” ~Oh aq pernah dengar ayat ni~

Dan KETIDAKHADIRAN aq adik beradik menunjukkan yang kami boycott perkahwinan kalian sibuk dengan urusan masing2.Adik2 aq sedang menghadapi peperiksaan dan x boleh balik.Dan aq sibuk cari duit.Kuangkuang…

Ok,this was the last reason why I felt awkward.Because she was a bit SOSIAL.Eh not really,tapi cara dia berpakaian tu.Aq x gemar termasuk seluruh ahli keluargaku.Dah klo terbeliak mata lelaki memandangnya,mana lah kita nak gemar kan?

Bagi kome,lantaklah badan dia,suka hati dia lah.But my dear,you know what my atok is pak haji and ex-imam at our village,Ipoh.His children were taught to be a good Muslim. And Alhamdulillah,I thought that my grandfather and arwah opah were the best parents as their children have a successful life.<ukuran dunia lah kan>

Konklusinya,dah jadi tanggungjawab pak lang aq lah nak menegurnya.DIA juga yang kata,kubur lain2 kan.Dan aq akan cuba buka hati,buka minda<ni dah macam motivasi pagi je> untuk terima DIA tu.BTW,next week pon adik2 aq x balik sebab ada kem PMR dan SPM.Huhu.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...