Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Wednesday, 23 May 2012

MENYERAH KALAH



Assalamualaikum,

Tadi di tempat kerja,
Aku KARAI sorang2 kat Drive Thru,
Korang ingat aq ni HEBAT sangat ke?

Memanglah aq tahu semua benda kat situ,
Tapi bila customer berderet,
Aku juga akan KARAI.

Pastu Tanya soalan yang menyakitkan hati,
Hello aq x de masa nak layan soalan2 bangang tu,
Dari aq layan kau,baik aq settle kan customer.

Yang aok plak kenapa suka sangat buat koi karai?
Sampai hati aok,koi penat tahu.
Ke aok suka benor kat koi,tu la yang datang berderet-deret tu kan.
Eceh padahal,value lunch biasalah orang kebulur nak makan.  

Order sampai penuh skrin,
Tapi aq kan dilahirkan dengan sifat
TAK MUDAH MENYERAH KALAH,
Semuanya aq settlekan one by one.

Dari TET tu aq dah turunkan jadi 99,
Terus NAIK sampai 146,
Mati la koi kena marah,
Sebab target TET ialah 90.

But,should I care about that?
As I don’t have runner.
Ada lah juga kak Zima tolong
Bila aq dah KARAi gila tu kan.

Dan meh koi nak bagi tahu,
Klo koi senyap je tu tandanya
Yang koi sedang marah dan bengang
Fahamilah saya.
oh yeah ni gambar dulu b4 study kat Melbourne

Koi ni suka pendam,
Tapi klo dah x tahan,
Memang koi akan luah semuanya.
Tapi ayat dia memang x tahan la
Wa cakap sama lu.

p/s:pasai pa aq cakap aok-koi ni,aq rindu sapa ni.Habaq mai.

2 comments:

  1. oh KARAI tu bahasa budak2 Macd.
    contohnya,customer ramai gila,
    lepas tu,kitorang mesti lah x boleh nak serve customer as FAST as customer want.Memang ambil masa yg lama sebab order berderet2.
    Hmm lebih kurang camtu lah.
    Yang pasti bila KARAI,kitorang rasa nak lari je dari customer.Haha boleh camtu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...