Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 18 June 2012

Duit oh Duit


Assalamualaikum,wassup der?

First and foremost,aq rindu gila nak update TAPI aq x de idea.Plus,aq ada masalah dengan line disini.Nanti aq dapat duit biasiswa nak beli P1 4G <katanya line bawah tanah-laju sikit kan>

Now,I know how suffered someone without money.Mesti korang tertanya-tanya kan uish teruknya hidup ko syira?Takde duit langsung ke?Meh abang bagi RM 1juta <amboi melampau benor>

Hmm takde lah teruk mana.Cuma mungkin aku yang tak biasa hidup susah.Duit tinggal RM50 pon aq dah risau.Padahal orang lain kat tangan tinggal RM1 pon boleh relaks je.FYI,sepanjang aq belajar kat Melbourne Merbok ni,parents aq x pernah bagi duit belanja. That’s why my parents FORCE  me to work.

Sem lepas aq x de masalah kewangan sebab aq dah pulun gila OT masa kerja tu.Tapi yang aq kerja waktu cuti sem tu,tak boleh pulun sangat dengan alasan depa tak mampu bayar gaji aq.Alah setakat RM5 sejam tu apa ada hal.Customer yang melaburkan duit kat situ hari2 berkali-kali gandanya dari gaji aku tu.

Then,duit biasiswa ni pon cepat lah masuk.Aku dah turun 10kg ni akibat x makan selama seminggu.<ok hiperbola terlampau> Tak aci tahu duit PTPTN dah masuk,kami yang student asasi nak kena tunggu lama.Eh bersyukur la wahai manusia,kerajaan dah bagi free kat kau tu bawak sabaq sat.Depa tu kena bayar balik.

Pastu kan,aq ni jenis pemalu gila nak minta duit kat parents.<pemalu ke ego>Youalls tahu x, I hari2 update dengan mama n ayah,Tanya cek dah siap ke belum.<eh tetiba mood gedik>And FYI gaji aq pakai cek.Memang berjanggut aq nak tunggu.Woi duit gaji aq lah,bagi cepat sikit!<nak je aq jerit camni kat HQ>

Weh,sebenarnya semalam aq dah nangis gila2 sebab STRESS,terkejut roommate n jiran2 bilik aq.Nasib baik x kecoh satu kampus.Hmm gempak la kan coz sepanjang aq berada di sini tak pernah lagi aq nangis seteruk itu.

Sem 2 a.k.a final sem ni aq dah rasa aura keSTRESSan tu.Padanlah senior kata dulu sem 2 ni hampa berendam air mata je.Wei bapak banyak assignment.1st week no time for lepak2-intro-main2,terus je bagi tajuk assignment.

Syira,you must be strong.No matter whatever happen or any obstacles, you have to face it.Allah always be by your side.Strive for your own excellence.

p/s:sometimes I felt down,but sometimes I will come up with a new spirit.
p/s2:aq taip pada 15/6/12.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...