Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 1 June 2012

Entry Hari Last Kerja


Assalamualaikum,

Hari ni merupakan hari terakhir aku bekerja di sini.Lebih kurang 2 bulan lah juga aku bekerja di sini<cuti sem kan>.Hmm,so far so good.<ayat malas nak menghurai> .
Apa yang korang buat/kata kat aku,aku ingat dan simpan dalam memorabilia<ayat bombastic yg aq x pasti ejaannya> aku,dan Insya Allah aq x simpan dalam hati.

<Actually,I felt awkward to start my intro.so,maybe I just merepek.>

Pertama Sekali,aq ucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada korang yang NO SHOW semalam.Good Job la korang.Terima kasih sangat2 beb.Dapat Syira kerja 12 jam NON STOP,break 2 kali,gaji RM5X12HOURS,kan?<sila beri tepukan paling gemuruh>

Sebenarnya,aq kesian gila kat acik2 tu kena balik malam tahu,dari pagi kerja.Korang x pk ke depa ada laki nak kena jaga.Pastu depa dah tua,mana larat nak kerja dan berdiri  lama2,faham tak?Pastu,hampa tau dak penat nak mampoih kami kerja dari siang sampai malam.Customer in gila habaq hang.Hampa ada pikiaq pasai kami yang kerja dak?Mesti tak dak kan?Hampa memang lagu tu klo lepaih gaji.

NO SHOW bila gaji masuk,
Datang Kerja tanda nak kumpul duit la tu.

NO SHOW & RESIGN Ramai-ramai,
Biar Store KARAI.

<ingat nak buat pantun berkerat2,but I have no idea>

Aq x tahu la apa masalah kome ni?Bukan aq kata x boleh nak enjoy tapi berpada-padalah beb.Jangan lah kau NO SHOW sebab nak pergi tengok wayang.Kan korang ada hari cuti.Then pergi la masa hari korang cuti bersama-sama dengan kawan yang cuti hari tersebut,get it?

Pastu,kau dah No Show/Excusesss/MC x payah lah nak menyemak datang Macd.Lu bagi wa panas der.Nak je bagi barang sebuah penampaq kat muka hang.

Seterusnya,cuba jadi krew yang serba tahu<not busy body ok> tapi tahu buat semua benda.For example,you know how to DO  work at kitchen,drive thru,counter,MDS, LOBBY <sebab ada org x tahu buat lobby beb,wadefak kan?>

Mungkin korang akan kata x payah nak berlagak bagus tahu semua benda la wei. No,I’m not saying like that.But for me,as a crew,we should MUST  Learn NEW THINGS day by day.Am I trying to be the superb crew?Nope,coz I just want all of us to be the best among the best.<ohh my dear,please stop daydreaming>

But who you want to stop my ambition,rite?

Next,please I’m begging you,the interviewer can you analyse critically your interviewee? Klo Nampak cam lembap tu REJECT terus<eh,bukan ke one idioms said that,”Don’t judge a book by its cover>.Ok la,syira bagi cadangan korang test dulu dia,pastu baru bagi keputusan.Dan syira rasa memang macam ni kan procedure dia.Tapi yang sekarang ni saya tengok pakat ambil je.Tu yang suma pakat lembap bila buat kerja.<membara wei hati ku bila dapat orang ‘lem’ ni>


As a conclusion,I knew that every person have different characteristic.And I also believe that with mulut longkang tu juga lah aq tahu buat hampir semua kerja dengan perfect<Alhamdulillah>.Beb,aq pon manusia biasa tetap melakukan kesalahan.Then,if I had make mistake,do forgive me from the bottom of my heart.Cuma klo nak store kita masyuk,sila lah pantau crew cum manager anda.


Oh lupa nak bagi nasihat klo kome dah keja kat Macd sila buat kerja laju2.Kita kan FAST FOOD,so your work a.k.a SERVICE  must be FAST AND PERFECT.Get it?Jalan umpama pakai kasut roda,jgn pk ko sedang bersiar-siar di tepi pantai.Aq sangat x cukup sabaq dengan orang lampi<lambat pick up> dan lembab ni.Seriously rasa nak sepak je bagi pantas bila buat kerja.And to you all who have big mouth, please change your attitude.And nak bagi tahu customer complain depa x mao mai store kita pasai mulut hampa cam <hang pikiaq sendiri>.

p/s:I am sorry if this entry make you aggrieved/displeased.i know that I’m not perfect but always try to be the perfect person in my life.I hope we can change for a better future life.Choww.

p/s2:aq siap taip 31hb May,pukul bape pagi ntah.lepas aq habis kerja kol 12 malam.
 




1 comment:

  1. Hahaha. Orang slow ke? Hmm memang kadang kadang tak berapa nak tahan jugak. Haha. Sabar kak sabar.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...