Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Thursday, 7 June 2012

Entry sem baru

Assalamualaikum,

Esok pagi dah nak bertolak ke Kedah.Kitorang tido kat rumah cik han di Alor Setar.Korang kena faham konsep orang Kedah suka kita datang rumah dia.Ni dalam senarai kitorang ada 4 rumah nak p.Klo x pergi, kesian kat depa.Beriya-iya tepon,kata nak p pasar beli segala.Dan yang paling aq eksaited rumah Cik Chom kat Pengkalan Kakap<kat area UiTM je pon> sebab ada sungai.Nak mandi tapi aq tahu dan yakin ayah aq x kan kasi sebab takut kitorang lemas dan kencing tikus.

Ok sempena sem baru a.k.a final sem for pre law,I hereby aq janji pada diri aku aq nak study gila babeng dengan lebih tekun,x mao main2x lagi.Ni lah penentu masa depanku.Kaum keluarga,sanak-saudaraku <pergh,ingat ucapan hari raya ke>sangat-sangat berharap aq menjadi seorang lawyer.

And suddenly,i aware that they had give me a big hope.Ok aq mengaku last sem aq banyak main, tido.study masa nak exam n kuiz je.

Dan aq menjadi lebih berani<sajak form 5 kot> berfikiran positif dengan ayat ni,

Gagal sekali tidak bermakna gagal buat selama-lamanya.

aq guna pakai ayat ni sejak aq dapat result UPSR yang teruk. Dan selepas itu,aq akan lupakan kesedihan tu,ang move on and look forward.See,bagus x cara aq memotivasikan diri sendiri.Korang pon pasti ada cara yang tersendiri kan?


Next sem<pergh ayat aq cam next sem tahun depan je padahal hari Sabtu ni masuk kolej>aq hanya akan fokus pada kelab Bahasa Arab dan Taekwondo Club only wtih T&C<mana tahu aq ubah fikiran>.But seriously,aq x rasa aktiviti koko ni memberi impak kepada pelajaran kita.Cuma kita aku je ngada2 x reti manage diri kita.

Oh pastu yang ni jangan gelak.Aku nak jogging tetiap petang atau main badminton.Konon nak kurus menjaga kesihatan.Pastu aq nak kurangkan masa melepak di hadapan laptop.

Apapon yang aq buat,sila DOAkan aq berjaya ye.Second sem please be nice with me.

P/s:jiwaku rasa kosongkosong menangis sendiri,tapi aq kan berlagak kuat.apa barang menangis ni.eceh.padahal dalam bilik nangis sorang2.x lah,aq nangis bila depa suma dah balik tinggalkan aq kat Melbourne tu sorang2.

p/s2:aq nak kemas barang .esok pagi lepas suboh bertolak.Alor Setar wait for me babeh.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...