Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 22 June 2012

Terasa a.k.a Sentap

Assalamualaikum,

Pergh mesti korang kata aq gila post ni kan.Actually aq dah tak de tempat nak luahkan apa yang aq rasa. Malu lah nak cerita depan2 kat kawan aq.For sure aq akan menangis punya.At least kat blog,korang x nampak aq sedang menangis ke ketawa and etc.

Aku stress gila bila kita tak buat benda tu tapi orang kata kita buat.<apa ntah term utk explanation aq ni>.Oh aq rasa MENUDUH,betul kan term ni yang sesuai.Ok aq bagi contoh:

Situasi di library:Aku sedang khusyuk cari article untuk assignment sambil dengar radio<pakai earphone>. Then mestilah aq akan tersenyum atau gelak bila dengar celoteh DJ tu kan esp bila aq dengar Era kan. Then,dia boleh kata aq tengah layan fb/blog.Ya Allah sabar je hati.Memang air mata aq dah nak meleleh laju2,tapi aq tahan n cuba buang jauh2 rasa sentap tu.

Beb,aq mengaku lah dulu aq macam tu.but people can change as on idiom said that sekali air bah, pantai pon berubah<kurang lebih camni la kot ayat dia>.Yelah yang buruk tu semua aq,kau je yang 24/7 study kan.Wa cakap sama lu sepanjang 2 minggu wa masuk sem baru ni,berapa kali je pon wa buka fb n blog.

Dan bila aq baru je buka link fb n blog,dia pon berkata:Dan lagi tu nak berfb n blog.Eh habis tu semalam punya semalam aq x buka pon.Baru nak entertain diri aq.Kau je boleh,aq x boleh.Ok fine,aq terus tutup dan aq x nak ambil tahu dah.

Jadi,aq akan stop fb n blog sampai aq punya account kena block.<amboi tindakan drastik gila>.Taklah sampai stop terus,kemungkinan besar aq hanya akan kurangkan fb n blog dan fokus perdana aq hanya untuk STUDY,Assignment,Biarlah aq no life,klo itu yang boleh puaskan hati kau.

Nampak tak keSTRESSan aku.Semangat aq dah semakin pudar ni.Ya Allah tabahkan hatiku,kuatkan semangatku untuk meneruskan hari yang akan datang dengan tenang dan mudah.

p/s:aq x nak buat entry ni coz x nak kau terasa,but i need a medium to voice out what is in my heart.My heart is hurt you know.Memang cam nak pecah dada aq dok tahan rasa sentap hampir 2 minggu ni.Sorry if i was too emosional.
p/s2:last entry for this year Friday morning.Nak pergi makan durian n rambutan plus buat assignment sampai lebam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...