Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 6 July 2012

Sportcheck bilik

  

right side
Assalamualaikum dan salam Jumaat

Hari ni JPK kolej Masria membuat pemeriksaan bilik ke bilik bersempena Karnival Jom GEGAR Masria.Tak bergegar pon.Tipu je.Soa antara aktivitinya ialah mengemas dan menghias bilik.Tujuan utama untuk mencari bilik tercantik dan tercorot.

Dan semua pakat kemas bilik on the spot bila dia buat announcement untuk terjah bilik sekarang. Bilik aq takde lah bersepah mana.Bukan nak berlagak tapi diakui ole jiran2 tetangga aq.TAPI aku rasa bilik aku berserabut.Terima kasih pada yang sudi mengunjungi bilik aku dan memuji.

Korang rasa bilik aku tenang sangat kan.Sebab apa eh.Meh nak kongsi.Firstly,pastikan ahli bilik tersebut solat dan mengaji tetiap hari.Pastu,bangun pagi gosok gigi buka tingkap dan langsir,so that cahaya matahari boleh menerobos masuk ke dalam bilik anda.Get it?As agama hindu mempercayai aura matahari tu mampu menyegarkan badan.<aq ada baca but i'm not so sure>Yup aku akui itu.dan mama aq cukup pantang klo tak buka tingkap tahu.Lastly,silalah sapu dan mop so that korang tak rasa bilik korang berdebu.Lagipon korang dapat hirup udara yang segar dan mengelakkan dari sebarang penyakit berjangkit.

Inilah petua turun temurun dari mama Syira.Harapnya korang amalkan ye.Dan aq for sure mewarisi sikap mama aku tu.
baju kurung only

almari ke-2
Ok back to the topic.Aku pon balik bilik terus kemas+ sapu bilik.Malas nak cite banyak.Ushar je la gambar2 tu.Aku tahu bilik aq bersepah.Tapi aq cuma pantang bila KESEPAHAN tu dia atas lantai atau yang directly mata kita nampak dan rasa semak.Oleh itu,campak je suma benda dalam almari ok.

kakak tu teruja tgok notice board aq

left side















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...