Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Sunday, 1 July 2012

Ulang Tahun ke-19


Assalamualaikum dan salam ketenangan.

Happy birthday to you, Happy birthday to you, Happy birthday to SYIRA. Happy born day, me, myself and I. First and foremost, Alhamdulillah aku masih diberi peluang oleh Allah SWT untuk menghirup oksigen di atas muka bumi ini. Pada 27 Jun 1993, aku dilahirkan di Klinik Anis, Syeksyen 6, Shah Alam.
kek yg kak syu n zana beli

Hmm,nampaknya memang pon aku dah tua. So do you expect that I am mature enough now? And can start think about kahwin, anak and etc. Well, sometimes aku boleh jadi matang but sometimes aku akan jadi gedik nak manja2 dengan kawan2 aku. Its normal laa beb. Takkan lah nak serius, bajet matang je, then you don’t know how best the life it is.
              
Enough of babbling, now i wanna tell uolls what had happened during my 19th birthday celebration.

Malam 26hb Jun tu, aku pergi M1-03-10 untuk buat mind map dan assignment with Ila tapi diorang buat aku macam x wujud je. Aku pon blah masuk bilik<konon merajuk,tp memang sentap pon masa ni> Yang tak boleh blahnya, masa ni Kak Syu and Zana sedang buat kad untuk aku dan kak ana. Weh, aku x perasan pon benda ni padan lah korang kemain khusyuk kat meja study tu kan. Syira ingat korang tengah study, so malas lah nak kacau.

Then, masa aku kat bilik tu, aku buat mind-map, online blog and fb. Saja nak tengok siapa orang pertama wish <konon>Pastu dalam pukul 0001 tu, Zana call cakap Kak Syu terseliuh kaki tak boleh naik tangga. Aku pon cam terkejut gila dan ada lah terdetik kat dalam hati tu, diorang tipu je ni@ saja nak kenakan aku. Then aku turun lah pergi kat ampaian bawah. Masa kat tingkat satu tu ada orang kata kat aku : 'Dia pengsan lah’ dan aku pon berlari lah turun tangga tu dan sumpah rasa nak nangis tengok Kak Syu terbaring kat atas rumput tu.Yang tak boleh blahnya, muka dok bungkus dengan baju. Pasai pa, sat gi hang lemas baru tau. Rupanya nak cover gelak. Sepak lelaju baru tau.

Aku pon tak tahu nak buat apa. Aku ni bukannya tahu mengurut pon. Kang kalau aku urut sesedap rasa, mahu patah riuk Kak Syu. Yang ada di tempat kejadian Kak Ana dan Firzana. Bila aku datang, Fir bangun dari sisi Kak Syu dan ambil baldi. Aku ingat dia nak angkat kain. Yang kak Ana pulak tahan dia berlakon macam orang cemas je. Semuanya aku percaya bahawa ini bukan cubaan. Haha.

Pastu, Fir jerit panggil baby@Ila turun, yang pada hakikatnya dah standby buka pintu bilik luas2. Bila dia dengar aku OTP, dia pon turun bersama2 dengan Mira dan Bella. Sambil aku duduk bertinggung kat Kak Syu, tiba-tiba seluar aku basah dan dibaling dengan tepung. Weh apa ni doe?Sampai hati korang, aku dah mandi lah tadi.

Dengan Kak Ana sekali kena sebab beday dia 25hb June. Tapi yang tak boleh blahnya Kak Ana pon join sekali buat air asam jawa+air+kicap n etc. Haha, memang best lah korang dah kenakan aku kan. Lepas dah habis satu paket tepung, aku terus naik atas dan mandi. <melekit doe badanku> Lepas dah habis mandi tu, aku tengok pintu bilik terbuka luas kot. Aku dah cuak takut ada agenda lagi. Tapi takde pon, cuma Finie cakap Zana ajak makan kek. Oh aku pon pakai baju cepat2 dan pergi ke bilik depa, M1-03-10.
choc moist cake,i like it. thanks gaga

Sampai kat bilik depa, Kak Syu tengah tuang air. Dia Tanya aku nak air Eksprezo ke Milo. Aku cakap lah nak Milo <aq peminat tegar MILO>tapi yang peliknya dia tuang air Eksprezo. Aku pon ok jelah, sebab nanti boleh refill air Milo lepas ni. <konon2 lah, padahal…>


lihatlah betapa kaw eksprezo tu

FYI, Aku sangat kuat minum air, tak makan pon takpe. Aku pon terus minum dan sekali teguk je dah rasa macam lekat kat kerongkong. Aku terus berlari masuk bilik ambil air masak. Siap bawak semug nescafe yang aku dah buat tadi. Korang tahu tak air tu ialah campuran tepung, kicap, sos, kopi. <wek nak muntah gila bila depa kata ada sos dalam tu>Pastu Kak Ana baru masuk bilik setelah bersiram, depa suruh aku senyap sebab sebanarnya plan depa nak suruh kitorang minum sama2 tapi nak buat camne aku telah menjadi punca mereka tukar kepada plan B. Bila Kak Ana pulak minum, memang aq gelak la wei.

Lepas dah makan kek tu, aku masuk bilik sebab nak baca dan buat mind map LAW 039-Psychology. Tetiba Kak Syu dan Fir masuk. Aku dah buat muka suspicious kat depa, tapi sebenarnya nak bagi hadiah and hug. TAPI tetiba depa dapat idea bila Nampak bedak aku. Weh, memang wangi macam baby aku malam tu.

Next, aq nak cerita pasal hadiah yang aku dapat. Biarpon tak banyak, tak besar mana. Aku terima dengan hati yang terbuka. Tapi paling best dapat kek coklat, Nips and Mentos. Simple je tapi I really appreciate that. Kak Syu and Zana bagi rantai. Ila bagi keychain phone.  Pastu dapat kad yang comel gitu.
kanan-aq punya,kiri-kak ana


cda bagi


rantai rama2-kak syu n zana,keychain love tu ila bagi

peah bagi





Seterusnya,anugerah-anugerah SSAK-Syira Sayang & Appreciate Korang.

1.Orang pertama wish beday kat Syira: Finie a.k.a Roommate syira
2.Orang terakhir wish: Jimy via mesej. Jauh tahu wish datang dari UiTM Dungun
3.Hadiah paling Syira suka: Gaga-choc moist cake sebab dari hari tu nak beli tapi tak dapat
4.Suprise birthday party : Kak Syu, Zana, Ila, Kak Ana (M1-03-10) dan Arabic Club
5.Wish paling berbeza: Ammar Haziq a.k.a classmate aku. 'Selamat Ulang Tahun kelahiran'.Yang ni dia wish masa kat kelas,tapi kat fb ayat biasa je.
6.Paling best: Ayah call pagi2 wish siap Tanya nak hadiah apa lagi tu, terkezut I, mana pernah selama ni ayah cerita bab hadiah bagai ni kecuali kitorang makan besar je satu keluarga. Mama hantar mesej yang menyentuh jiwa

Konklusinya,Syira happy sangat sebab Syira tahu korang sayang / care / amek tahu tentang hidup aku. Aku ingat takde sape aware/care about me as who me you want to care,rite? <sadis gila ayat> Tapi a bit kecewa bila orang tu tak wish pon padahal kau dah lalu sebelah aku je pon, kawan2 kau wish je. Mr.Presiden pon wish kat iolls tau .Terkejut I, boleh tahan femes aq ni <wek,perasan nya> Ok,just forget about him. Papepon,Syira sayang korang sangat-sangat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...