Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 11 August 2012

Sepetang di High Court Penang

Assalamualaikum,

Seperti yang aq cite semalam, hari ni kitorang-we are pre lawrians of UiTM Kedah went to High Court Penang. Bajet nak jadi lawyer and etc ek.Aq pergi sebab nak merasa pengalaman masuk court, naik semangat sikit nak study <kononnya> dan etc walaupon kerja menimbun. BTW, boleh cuci mata-jenjalan kan.

Dengar kes sekejap2 je. 2 kes. Yang 1st tu aq rasa just the judge was reading the case, so its a bit great bored. Next,2nd Case baru cam buka mata siket BUT aq rasa cam nak sepak Chayanunalif tu, patut ke dia x tahu cakap Bahasa Melayu-bahasa kebangsaan ok. Whatdehek tol. Nak translate. Nampak benor aok tu Ko****s. Oh sila bersangka baik dia memang dah didik sejak kecil guna bahasa ibunda dia saja. Pastu a bit confusing here, why they use malay language as we are pre lawrians MUST get Band 4 in MUET at least. See, cam x de function je. Then, masa taklimat tu, ada la sorang pre lawrians bertanya. Tuan Pen.Pendaftar tu kata mereka guna MALAY Language asit was  our bahasa kebangsaan. Pastu,sumpah aq nak ketawa tapi dok tahan bila masa cross examination tu, lawyer kot dia Chinese soalan dia aq rasa cam merapu sampai Yang Arif cakap:''Ah Hock is a Project Manager, kenapa tanya pasal kontrak perjanjian. Dia tak tahu. Pastu yg kelakaunya dia tanya soalan cenggini:  ''Setuju tak klo saya kata En Hisyam jarang turun ke tapak projek..blabla...BETUI?hAHA, Lawak gila,tapi kena behave dalam Court ni."You are pre law student,you should behave yourself.(Sir Zul, 2012).

dalam lif OTW to taklimat

gambar kenangan,ramai lagi tp depa malu.konon

aq tertarik dgn benda alah ni.kali ke2 lalu sini,terus
snap this with aina,dari dalam bas kot.
konon femes-deme yang kata

cantik tapi...





we are young friends

x rasa racist ke tapi mmg kaum ni pon yg penuh kat
 sini tapi diorang ISLAM.


Suka gila gambar ni wlaupon aq tau mira mesti
kata x ok sebab tudung dia kan.

Iftar at Restoran Tajuddin Hussain.Meja
dipenuhi oleh pre lawrians

Next,nak cite pasal Masjid Kapitan Keling tu. Aq terkejut gila masa OTW nak solat tu banyak orang duduk bersama anak2 dan beg bagai. Terlintas kat fikiran aq-mereka ialah gelandangan but i removed the negative thinking. Pastu kat masjid tu ada budak kecik je, dia bagi salam pastu minta duit. Oh my, then aq rasa diorang ada sindiket. Bayangkan kat area masjid tu, dah macam apa. Aq rasa macam bukan kat Malaysia. Gila lah, kenapa x ambil tindakan. Takut aq nak keluar sorang2.

 Last,nampak kedai yang BERATUR tu. Dari atas bas, diorang dok cakap ''Oh,kedai ni yang selalu masuk dalam tv tu''. Oh adakah aq termiss tengok jalan2 cari makan or what. Then,aq eksaited gila nak beli walaupon pada hakikatnya aq x makan kat kedai mamak dan tak gemar nasi kandar sebab dia punya kuah yang campur2 tu aq x boleh nak telan. TAPI disebabkan aq pk peluang nak beli makanan yang famous ni bukannya selalu datang. Aq decide beli after asar untuk sahur nanti. Tapi aq x tahu laa betui  <syira stop menganjing lawyer tu> ke idak, sebab aq beli kat kedai yg kecik tu. Tapi aq ushar belakang tu cam dapur dia link ngan kedai BERATUR tu. Gasaklah,asal aq dapat makan untuk sahur.


Ok habis sudah cerita perjalanan ke High Court Penang. Mao study Psycho and wat assignmentsss. Esok kuar p bayar broadband,beli selipar dan Macd CFO Buy 1 free 1. Choww.

p/s:konon aq malas nak taip,tu yang upload gambor banyak2.but u know me.i was born to be a writer-bajet kan aq.

p/s2:aq x suka letak gambor sebab x cukup kesabaran nak tunggu.rasa nak hentak kat dinding bagi laju-memang laju je laptop aq jahanam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...