Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 3 September 2012

Beraya di Highway

Assalamualaikum

Korang pernah beraya kat tengah highway. Ala2 dalam drama gitu. And yeah aq dah merasai sweet memory tu. Ye lah sangat sweet memory. I dont think so. Ahaks. Ni lah first time kereta rosak and aq seriously x tau nak buat apa, melainkan start engine until i give up. Lepas tu, suma pakat menelefon orang yang tersayang kita rasa boleh tolong kita dalam kesusahan la.hehe.

Orang pertama aq nak call ialah ayah aq BUT mampos la kena marah n comfirm2 aq akan menangis dan semangat aq jatuh tahap infinite and i cant drive. Nampak betapa besar impaknya klo kena marah? So, aq decide call kak Ana-tapi dia x angkat. Kak Ana ni tahu la pasal kereta klo nak banding dengan aq. Then, call Mus-konon dia boleh datang tolong. Tapi dia x angkat sebab tengah drive ke rumah cousin dia for birthday celebration n hantaq kek.<perlu ke terang secara terperinci yau> Lastly,call Fidos. Huhu,sorri la Ila, wa pinjam pakwe lu. Dia kata mungkin minyak habis @ battery weak. Klo minyak habis tahan lagi-bolehlah berlari berpuluh-ratus km cari Petronas ke Shell ke. Tapi klo battery weak, kereta mana plak aq nak tahan untuk 'jump'.

Satu perangai buruk pemandu Malaysia. What the fish, lu x nampak ke kitorang gegirl2 ni dengan baju kurungnya tersadai kat tepi highway tu. At least, berhenti tanya ke hape ke. Ingat kitorang suka-suki park tepi tu. Haiyoo, mana pergi keprihatinan n budi bahasa anda? Oh ok aq paham kome nak menuju ke destinasi yang dituju dengan kadar segera,rite?

Then, dalam pada itu <pergh,ayat aq mmg karangan> Zana call kak Sha as dia orang Gurun n kebetulan keta rosak kat highway b4 persimpangan tol Gurun. Kak Sha<peers club> pon bergegas datang dengan naik motor sesat terlepas tol n blabla.Akhirnya kita ketemu di tol Gurun ya. Masa tunggu kak Sha datang bawa minyak RM5 tu, hmm ada la foreman cina ni datang. Tu diaaa demi mencari rezeki,mereka sanggup bertarung nyawa melintas di highway yang pemandu malaysia drive dengan sopan santun sangat tu kan. Then, dia pon tengok2 lah segala n mangkuk gila dia nak kencing aq. Ceh ingat aq x tahu ayah aq dah ajar la. Dia boleh cakap benda yg merepek2 rosak, mula lah nak sembelih aq tu. Pastu Fir kata tu kereta sewa dia diam la. Then, datang plak foreman Melayu. Dia kata minyak habis @ apa ntah pasal minyak laa.

Ok,mesti korang terdetik, kenapa aq x panggil PLUS. Yes, i did thought about it but i dont have PLUS no. Oh now i think, sengal la kat tiket tol tu kan ada. Almaklomlah tengah panik, x boleh pk secara rasional. Pastu, Alhamdulillah PLUS datang. Cite2 segala, dia kata nak tarik pergi tol gurun, lagi selamat.

Aq pon dah cuak, sat g dia charge beratus-ratus mana den nak cekau duit. Dalam purse aq ada RM50. Apalagi call Fidos again, ask him how much PLUS charge? He said around RM30. Ok aq pon proceed la. Fir yang sign segala. Ok pastu, aq pelik kan camne dia nak tarik kereta segala-ok kejakunan di situ. Then, apa lagi aq n Fir jadi mem besar duduk relaks kat belakang. Dia yang drive. Kak Syu plak naik storrm dengan pekerja PLUS Lagi sorang tu.

Then,dah sampai aq buat manis lah tanya, nak bayar berapa. Walaupon terdetik di benakku, kita kan bayar tol, so PLUS ni servis free la patutnya. Then, you know what memang betul pon PLUS service is free. Bukan main kitorang berterima kasih kat depa. Oh pastu b4,keta kami rosak. Ada pakcik n anak dia tolak motor.Coz tayar dia pecah. Ok, seriously aq kesian kat dia. Tapi orang PLUS tu x tolong dia pon.Cehh. Pastu masa kitorang punya kereta dah boleh hidup, buat manis laa suruh kak Sha tanya nak tumpang x? See, kemain baik nak menumpangkan orang, gamak keta aq besor benor.

Hmm, so this was my first ever experience the car broke down. As a conclusion, if we want to go for jalan2, we should bring man. Konon klo keta rosak senang, tapi klo dia pon x tahu apa2 pasal kereta, acano? Tapi sebenarnya perempuan pon kena amik tahu pasal kereta, bukan tahu bawak je.hikhok.<aq la tu>

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...