Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 29 September 2012

Entry khas untuk awak,sya

Assalamualaikum,

Ke hadapan awak yang saya baru kenal melalui facebook dan rapat melalui twitter, walaupon kita sama course. <Teruk kan aq satu course pon x kenal.>

 
Awak, saya sedih sangat bila baca kisah awak kat blog awak. No wonder u ask me to follow u, so that i know the real story bout u. Saya tahu awak x bermaksud nak meraih simpati orang di sekeliling awak. Orang kata tak kenal maka tak cinta kan. Tujuan saya buat entry ni untuk awak sebab saya nak cakap BANYAK benda kat awak. Mula2 ingat nak comment je kat blog awak, tapi u know me ayat mesti nak wat karangan 500++.<sila iyakan>

Ok, kat sini saya nak cakap, Kita kena kuat walau apa pon yang terjadi. Awak kena tabah dengan dugaan yang Allah bagi kat awak. Ya Allah,i'm crying rite now as i dont know whether i can be strong enough to face dugaan yang macam awak hadapi sekarang ni. Yang tambah menyedihkan, at the same time i'm thinking of my mama yang 'sakit' sekarang,tapi dah beransur-ansur sembuh after pergi berubat kat Darussyifa'.

As, you should know Allah bagi dugaan dekat hambaNya sebab dia sayang kita dan dia tahu kita mampu untuk menghadapinya. Ye,saya tahu mesti awak kata, cakap memang senang sebab saya x melaluinya. Tapi, itu je yang saya mampu buat to cheer you up. Pastu kan, klo awak rasa x de sapa tempat mengadu, Allah is the best ever place untuk mengadu sebab Allah Maha Mendengar.

I do know that some of us dont like to burden others by tell them about our probs but some time WE NEED To tell someone yang rapat dengan u, so that it will help u to release your burden. <ye, contohnya saya sendiri. hehe> Saya bajet kuat tapi some time i need someone to cry on. Saya ada kak Syu untuk dengar masalah saya. HAHA. Memang lah kawan awak tu hanya boleh jadi pendengar yang setia je tanpa dapat membantu selesaikan masalah awak. Tapi sekurang-kurangnya lepas awak cerita kat kawan atau sesiapa yang awak percaya, awak akan rasa satu perasaan yang menyamankan dan menenangkan hati,jiwa dan sanubari anda. Just give it a try.

Pastu kan awak, kita nak bagi tahu ni MENANGIS adalah terapi yang paling terbaik untuk lepaskan apa yang kita rasa atau stress yang kita hadapi. Nangis laa sepuas hati awak as much as u can. Sebab lepas tu, awak dah x pk pasal masalah tu ataupon dah kurang siket tahap keseriusan masalah tu.Ok?
So,just cry. Dont bother about what other people will say to u. Tapi jangan laa nangis depan orang ramai, malu laa iteww<eii gedik>. Hehe. Awak nangis dalam bilik sorang2,ok cun?

Lastly, cara untuk tenangkan hati baca alQuran, zikir dan selawat. Selain dari untuk tenangkan jiwa yang kacau kita dapat pahala. Pastu saja nak habaq syira selalu pasang ayat2 alQuran tu sambil nangis dan terus tidur. Arghh kenapa sadis sangat. Menangis sambil tidur. Takpon syira baca Yaasin sambil nangis dengan mata bengkak dan hingusnya. <how terrible am i> Whatever it is, baca alQuran paling cool as we are born to be Muslim, rite?

Ok, syira harap awak jaga kesihatan, final lagi 2 hari.<Wuwuwu takut bhaii>.Pastu just be a strong person. I know u can do it. Allah always there for us. And i do know that i only can talktalktalk to u only.<x guna u-johara.haha>  dan jangan lupa awak ada saya, walaupon dah habis sem baru kawan kan. HAHA. Hidup orang ganu! Yoe pasti berbangga dengan orang kampung dia,tetiba.

p/s: mesti hangpa pelik pasai pa, aq dok guna saya-awak dalam post ni kan?<sila mengaku ye>
Ok, aq memang camni klo dengan org yg aq baru kenal/org yg aq respect-yg alim2 dan org yg lagi tua dr aq. Tapi korang jangan laa ingat aq mebezakan kawan2 aq. Arggh x tau nak kata lagu mana. Harap hangpa paham.

Doakan aq dan kawan2 bakal menghadapi FINAL EXAM bermula pada 1 OKT 2012 ni mudah menjawab soalan dan dapat result yang cemerlang w/o repeat paper. To pre lawrians, See u at UiTM Shah Alam next sem. Insya Allah.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...