Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Sunday, 16 September 2012

Friendship

Assalamualaikum dan salam Hari Malaysia.

Firstly, rindu gila nak update blog tapi x de idea. But today i really need something/body to voice out what is in my heart yang aq rasa nak pecah simpan segala benda sorang2. So, as I dont like to burden other people @ i had a very high ego. Tapi klo kat blog x de plak aq nak malu bagai. Sebabnya, i dont know u, and u dont know me. haha. tp ada je kawan2 aq yg baca blog ni.shh diam2 tahu.

Oh, sebelum terlupa tadi kitorang prank Peah. Selamat Hari Jadi,Nur Farehah. Maaf bear kecik je mampu bagi sebab kekeringan RM. Sayang kau dan semoga mu jadi lawyer in future. Boleh tolong settle kes aq naty.

Ok now lets proceed to my sad,bengang n etc story.

Aq seorang yang suka pentingkan kawan<mama aq yg cakap cenggini> . Aq x tahu la nak cakap guano. Apa yang aq tahu once you come in my life n we are friends, i will share everything with u, i accept your pros n cons, i will sacrifice everything for u, my friends. In simple words, kau kawan aq, aq akan buat apa saja demi kau. Ye, aq tahu aq terlalu naif. <not naif,it just a matter of friendship> Now, i think that i want to be a cruel friend. Can i? Sumpah aq x boleh.

Sampai suatu ketika, aq rasa give up dengan friendship. Buat apa ada kawan,klo dia tu menyakitkan hati kita.<teori aq>  It same goes to bf/gf. Masa zaman sekolah pon pernah je jadi camni. Sebab aq terlalu ikut je cakap kau-sebab aq sayang kau. Fakta:-aq kuat memberontak. Tapi rupanya ko lagi kuat membangkang, even 3 lawan 1 pon, kau tetap menang. Bravo my friend.

Aq paling x suka ore hok kedekut ni. As we need give n take in our life and yet u and i  know that sharing is caring. But, GTH la suma benda aq je kena payung/ketuk/sponsor hang. Honestly,aq x suka korang pinjam/guna/etc aq punya broadband walaupon sekejap. Get it? Eh,syira kenapa hang ni kedekut sangat hah? Ye,aq jadi kedekut sebab aq yang bayar tetiap bulan-RM69. Aq guna duit biasiswa bayar tetiap bulan. Bak kata kak syu, aq yang bayar,biar sampai over limit pon as long as AQ SDN BHD yang guna bukan OTHERS BHD yang guna. Lagi satu yang menyakitkan hati buat cam harta sendiri. Eh, u tahu x i malu la nak minx2 ni walaupon benda tu aq punya. Walaupon sekarang ni, aq sikit2 dah jadi kejam n for sure korang nampak permainan aq.

Klo kawan yang rapat dengan kita nak pinjam duit, takkan taknak tolong kan. Ok bukannya aq nak tunjuk kaya ye. Keadaan yang mendesak. Contoh2nya: Kat foodcourt, makcik tu x de duit pecah,then dia pinjam RM5 dari aq. Pastu pergi makan @ hang out, selalunya kan one of us akan bayarkan dulu, naty balik baru kira. Pastu terus buat2 lupa. Yes good job,beb. Pastu, aq mengaku sekarang aq kering gila sampai kena minx duit kat ayah aq<malu doe> tapi tahukah anda duit aq yang kawan2 aq hutang mencecah RM100. Klo korang bayar lepas makan aq sebulan wei. Bukan aq x minx, tapi macam2 alasan lah korang bagi. Pergi bersuka ria ada plak duit. <Sila TERASA n BAYAR hutang hang>

Aq percaya korang 100% without doubt, tapi apa kau buat kat belakang aq. Shiall lah hang mengumpat aq kat belakang. Benda klo aq x tahu x pe wei.Masalahnya ada orang yang sampaikan kat aq. Then, i had a strong instinct which is aq dapat rasa ada orang sedang mengutuk aq,but should i care. At that moment, i dont care but after i knew the real story, fuck u babeh. Aq tanya korang eh, camne hang nak stay in a friendship lepas hang dah tau kawang hang cakap belakang. Aq x boleh doe,rasa nak sepak2 muka dia. And u should aware that day by day i no longer depends on u,babeh.

Aq dah penat nak nangis n sakit hati sebab friendship-GTH! Kenapa aq selalu dipergunakan. Jangan sampai aq jadi abnormal, dan aq pernah la baca ayat ni kat mana ntah ler, ''dont trust people easily''-yes this is one of my weakness.

Final is just around the corner. So,wake up my dear, pergi mam*** dengan kawan2 ko yang sengal tu. Your future is in your hand not theirs.<uish mantop betei motivasi untuk diri sendiri>
To my dear readers, do pray all the best for my final exam n life and u too. Aamiin.

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...