Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Sunday, 30 September 2012

Motivasi Sempena Final Exam

Assalamualaikum dan salam final exam.

Hai korang.Actually i dont know why i make this entry. Maybe aq dah bosan tahap gaban  tengok global and eco ni. Subjek 1st yang aq akan tempur di medan perang ialah ECO 099 pada 1 oct 2012 pada pukul 9 pagi. Dan last subject is LAW037 on Thursday-11 Oct 2012 at 9am. Insya Allah lepas pukul 12 on that day, we as a pre law students MERDEKA.<X Sabar nak tunggu detik itu>

Apa perasaan aq makin dekat nak final exam ni ek? Woo gila kau x cuak. Since ni lah yang akan menentukan course apa yang aq bakal amek degree next sem, aq tersangat lah takut. Tapi, kenapakah kesedaran untuk belajar tu x datang awal2. Agak pelik di situ. Cett, padahal aq google most of Malaysian students study last minute. Paling tekun malam sebelum exam. Memang suka meyusahkan diri sendiri kan.

To be honest aq memang x layak untuk ambil LLB dan memang aq x nak amik pon sebab sekarang pon aq tergapai-gapai. Kang klo amik LLB mao aq lemas terus. Tapi, mana lah tau keajaiban dan kekuasaan Allah SWT result aq mantop dan hatiku tetiba fall in love with LAW, idk. Sesungguhnya Allah maha Mengetahui segala-galanya dan kita hanya merancang, Allah yang tentukan.

Aq ni jenis klo dah rasa down tu pasti akan google kata2 motivasi.haha.So, i want to share what i get from google to my dear readers.

''Gunakanlah apa cara sekalipon, yang penting anda mampu MENGGENGGAM semuanya sebelum DIMUNTAHKAN di dewan peperiksaan'' 

''If u feel like u lose your way, dont worry Allah will always be there for u''
 
''Study untuk exam maka dapat kelulusan untuk exam sahaja, tapi klo kita niat study untuk beramal. InsyaAllah mudah ingat dan berkekalan ilmu itu''
 
''Aim high in your life, so that if u fall you will fall amongst the stars''

Dipetik dan diedit dari iluvislam.com

Ok ni ada lagi satu yang membuatkan aq tetiba bersemangat waja untuk study. Nak lagi feel, hang tulis kat kertas A4, Tampal kat meja study.

'' Untuk mendapatkan 1 perkara yang BESAR(kejayaan) saya mesti korbankan 10 perkara yang kecil dan untuk berjaya, saya mesti PAKSA DIRI dan bukannya MANJAKAN DIRI''
(Ustz Hadi, 2012)

So,dah cukup bermotivasi? Jom sambung study. Aq hanya ada 24 hours to cover all topics+subjects. Sedarlah wahai tuan punya blog.Ye ko x nampak ke aq sedang stay up ni,Ok dah mula kecelaruan jiwa di sini. Choww.

p/s:Ni baru betul entry ke-100.Semalam aq salah tengok, sebab campur sekali dengan draft.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...