Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Sunday, 7 October 2012

Kenangan dMelbourne

 Assalamualaikum,

Supposely aq sedang mengulangkaji LAW2 and PSYCHO tapi hati aq sangat x tenteram di kala ini. 2 paper to go, rite. Jadinya aq kena bahagia la hendaknya kan. Tak wei aq sedang menangis sebab aq akan berpisah dengan segala yang ada di bumi Melbourne a.k.a Merbok ni.

Memang lah aq rasa bahagia sebab dah hampir menamatkan asasi undang2 di sini <Ya Allah, jauhkan lah hambamu ini dari repeat paper. Aamiin> tapi di sebalik itu aq WAJIB rindukan anda yang wujud dalam kenangan kita ketika di Merbok. Setahun tu dah cukup sepak terajang dalam dunia persahabatan kita. Ada yang sem 1 baik dengan aq, tetiba sem 2 dah ada kawan baru and vice versa.

Teman,
Ku rasakan baru semalam kita berkenalan,
Rupanya esok kita akan berpisah.

Sahabat,
setiap pertemuan pasti ada perpisahan,
itulah lumrah hidup manusia di dunia ini.

 

Kawan,
Kau mengajarku erti kasih sayang,
semoga ukhuwah yang terjalin,
 sampai ke akhir hayat.





KPI0052B- NOV'11-OKT'12

Sekarang ni aq dah packing barang-barang sebab mama n ayah nak datang amek aq pada 11 Okt ni. Ya Allah bila aq pack barang, air mataku mula bergenang sebab aq tahu kita terlampau rapat. Sampai kawan2 aq pelik, hangpa roommates Ila ke Syira. Hehe. Setiap kali tu syira dok pk how i want to survive without all of u. But one thing for sure, we must move on. No matter what happen. Its a normal cycle happen in our life. Tapi, Syira janji yang sya x kan lupakan korang sampai bila2. Tapi klo korang yang dah menyombong, nak wat camne kan? <touching bhaii>

Syira dah banyak melalui step perpisahan  ni. Firstly, dengan kawan2 sekolah dulu, pastu dengan geng Macd and now dengan Merbokians plak. I always bear in my mind that setiap pertemuan pasti ada perpisahan sama ada berpisah hidup atau mati je. Dear myself, please be strong enough to face all this. Syira sayang korang sangat2 walaupon kekadang tu ada salah faham, x puas hati n whatsoever. Syira dengan ini ingin meminta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki korang, halalkan makan minum sya dan klo sya ada hutang kat korang, do inform me.

Oh pastu korang tahu x betapa susahnya nak kekalkan friendship until die? Contoh, kawan sekolah dulu boleh kira dengan jari wei berapa yang still keep in touch. Itupon nasib baik ada facebook and twitter. Klo x, hmm hampeh juga. Ye aq tahu kita ada hidup kita sendiri. Ni baru belajar, klo dah berkarier dan beranak pinak, lagi lah jauhnya hubungan antara kita.

Tapi kan mama n ayah aq still keep in touch dengan kawan2 diorang masa study dulu. Tapi aq rasa mama n ayah aq lah yang mengeratkan silaturrahim antara mereka. Tetiap tahun, keluarga aq akan buat kenduri/open house during hari Raya. Pastu kawan2 depa semua pakat datang dan berkumpul la kat rumah hamba yang dKayangan Hights tu kan. <oh pelish la>

Ok entry ni bukannya aq tuju kat kak ana,kak syu n zana ja. Dak aih. Kami sedar yang kami ada banyak lovers and haters. <uhukuhuk, perasan sudaa> Tapi aq tujukan untuk semua yang mengenali aq terutama anda yang bergelar Pre Law students at UiTM Kedah, Pahlawan2 Taekwondo, Ahli Kabinet Masria 1, Ahli jemaah Arabic Club dan segalanya di sini menggamit kenangan. <aq promote klasik nasional>. Ok, sya minta maaf andai terkasaq bahasa, gurau over sangat and make u felt annoyed, saya menyusun 10 jari tangan sahaja minta maaf. Ucapan khas untuk Finie-my roommate. Thanx sebab sudi dengar syira membebel.


Mira,Bella n Iela-ni pon gambar part1.part2 bz katanya.cett
Kak Ana,Iela,Zana,Kak Syu-muka suci part one

 
Kalau ada sumur di landang, boleh hamba menumpang mandi,
Kalau ada umur panjang, boleh kita berjumpa lagi.
 
Kalau korang dah sampai seru,
jangan lupa jemput aku.



2 comments:

  1. sy lgi lagi la..kwn2 dlu2.. xleh nk kira dh..haha.sampai seru tu ada dua makna tu.oh serem~ hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, bila dah post baru perasan ada dua makna. Takpe dua2 saya datang ziarah.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...