Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Tuesday, 16 October 2012

Mana aku yang dulu?

Assalamualaikum

Hai korang. Nampak ceria tak. Sangat kan. So semakin kita meningkat dewasa, kita berubah either positive or negative, u choose. Hmm, today i want to story about I,me and myself.

Ok seriously i dont know whats wrong with me? Aq nak diri aq yang dulu. Sekarang aku sangat lemah. Ke faktor persekitaran yang mempengaruhi. Pergh.

1. Aku menjadi penakut untuk ke tandas. Sejak bila aq jadi cenggini? Kalau dulu rasa nak terkencing ke nak mandi malam2 buta, aq lenjan sorang2. Tapi selepas kak Syu dan kitorang buka cerita hantu since studyweek. Aq punya tahap keberanian jatuh merundum tahu. Setiap kali nak ke tandas kena berteman. Haih masalah betei.

2. Aq target lepas exam nak tido kawkaw punya. Tapi masalahnya aq langsung tak dapat feel mengantuk. Ya Allah aq x mao jadi burung hantu. Ataupon rasa mengantuk datang around 4pm onwards. Tapi aq bertahan sebabnya kalau aku tidur, comfirm terlajak Suboh. Lepas tu tidur lepas Suboh sampai tengahhari-petang. Ye aq tahu x elok tido lepas suboh. Ada satu ketika, aq rasa cam x nak tido seharian-sebab memang x rasa mengantuk. Tapi aq paksa diri, mao berpinar kepala kalau tak tidur sehari.

3. Yang ni aq paling benci tak suka. Menangis. Ya Allah aq tak tahu nak describe camne tapi bila aq menangis, sangat lah teruk. Umpama ada orang mati. I dont why i am be like that. Aq ni jarang menangis, eh tapi dulu aq cengeng doe. Sekarang ni je aq pandai kawal diri-kononnya. Kawan aq sorang2 balik rumah, masa peluk-salam segala tu mulalah air mata mencurah-curah keluar. Oh pastu aq menangis tersedu-sedan sampai sesak nafas. Yea, itulah aq.

4. Sekarang aq sangat pemalas. Simptom dia bermula studyweek. Bilik ni aq x mop hampir sebulan. Dok tunda esok2, terus x bermop bilik ni. Pastu barang pon x pack sepenuhnya. Gamak esok nak balik baru sumbat segala. Moga ada sinar kerajinan dalam diri aq lepas ni.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...