Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 6 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

 
Assalamualaikum
 
Blog oh blog? Benda apa plok ni? Tu lah yang terdetik di hati aq masa kawan-kawan aq dok promote blog masing-masing. First time dengar blog ni masa form 4 since kelas aq terbahagi kepada 2 which are Biology and IT students. Kat sini laa aq mula ushar blog2 mereka. Masa tu dalam hati dah terdetik nak buat blog tapi kat rumah x de internet. Jadinya tangguhkan dulu niat tu.
 
Then, dalam tahun 2010 ayah aq menyain kontrak bersama TM<amboi, ayat x boleh blah je>. Setiap kali balik sekolah, mesti ushar blog Mr. Kay. Sampai khatam lah semua entry dia, haish patutnya baca buku nak SPM. Kalau tak silap masa ni aq dah buat blog, tapi lupa password. Dan blabla buat blog baru pada April 2011.
 
Tujuan berblog sebab nak cerita suka duka pengalaman yang mendewasakan diri aq dan i need a medium to voice out what is in my heart. Weh, masa ni mana yang menyirap dengan budak2atau customer kat tempat kerja, memang aq cerita kat sini la gamaknya. Selain dari mama, ayah, angah dan adik yang dah bosan dengar cerita aq, kat sini lah aq luahkan segalanya.
 
Apa yang menarik dalam blog aq ni? Hmm, x tahulah tapi aq tulis based on my experience and via my observation. Ayat klise blogger kan. Pastu ada lah pernah baca, x ingat blogger mana yang quote benda ni. '' Memang lah sekarang ni cerita tu dipublish x de sapa baca, but one day pasti ada orang akan baca entry yang lepas-lepas tu''. And yup i am strongly agree with this statement sebab aq pon klo dah tangkap leleh cintan dengan ayat blogger tersebut, pasti belek entry lama-lama dia and if possible aq akan baca semua. So, i just write what i want. But, the main stream of my blog is about my life.
 
Idola dalam dunia blog ni ialah bro BenAshaari dan Mr.Kay. Pastu aq sangat suka baca blog yang simple n to be honest i love to read someone life. Its fun babeh. Lepas tu based on their story just make it yang mana baik jadikan pengajaran, yang mana buruk jadikan sempadan. Ok, get it?
 
 
Ada orang kata blog ni buang masa? Hey, talk to my hand please. Bila kita buat sesuatu yang kita minat, kita takkan rasa yang kita membuang masa. Klo aq kata main PES,DOTA n segala tu buang masa, mesti kau marah kan? So, Sama je lah dengan blog.  In fact, kat sini kita boleh share pengalaman, bertukar-tukar pendapat, mengasah bakat penulisan yang terpendam dan bertemu jodoh kawan.
 
Pastu kan, aq rasa klo blogger tu lelaki lagi la super duper awesome. Tak tahu lah kenapa it just like, susah tahu nak tengok/dengar lelaki ni cerita real story about their life. Pastu ni kawan aq lah kata, klo lelaki ni menulis < i mean ada blog>  that's means this type of guys are romantic. Ahaks. I dont know.
 
Then, aq nak bagi analogi la kan. Ada kawan aq ni kat luar nampak tersangat lah pendiam n serius gila la. Tetiba satu hari tu, aq TERjumpa blog dia. Then u know what, i felt like i am fall in love with u bro. Argh, so proud of u sebab hati kau yang sangat suci sebagai seorang anak. Dengan berblog juga, aq rasa sebagai satu terapi untuk hilangkan stress.
 
Lastly, aq ni jenis suka tulis dan cakap panjang-panjang dan lama. Tapi klo cakap tu dengan orang yang aq kenal sahaja ok. Buat blog sebab facebook n twitter x mampu nak loading ayat2 aq. Haha, cam sengal je.
 
p/s:1st time la aq join segmen Lyssa ni. Tetiba terdetik nak join.
p/s2: banyak plak 'terdetik' dalam entry ni. jom nyanyi sedetik lebih.
Dah siap entry ni, wa nak poie lunch.pastu sambung stadi law3.
 
 



39 comments:

  1. Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
  2. SELAMAT BERSEGMEN YUNK ..

    SINGGAH DARI SEGMEN YG SAME .. WINK3 ^_^

    EWAH2 .. HEHE .. KAN .. BETOL TU .. BERBLOGGING NI LEH HILANGKAN STRESS

    ReplyDelete
  3. datang dari segmen sama.
    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Salam :)
    Myu singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...follow sini..no.23..
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. datang dari segmen lyssa... ^_^

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. hi!

    dr segmen yang sama :)

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #26

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. MORNIIIIIING!!
    Singgah sini :D

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. Hello Awak., Singgah sini dari Segmen yang sama :)

    http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. Dari segmen yang sama ...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. dari segmne yang same.. singgah cini..

    http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. klo kite minat mmg x rasa buang masa kn..

    ReplyDelete
  18. Hai , dari segmen yang sama :)

    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. Maryam datang jenjalan dari segmen yg sama : D

    http://kazeyuko.blogspot.com/#/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. Dari segmen yang sama..
    done follow you! (31) follow me back!

    http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;)

    http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Ok, gtg now~ Bye :D

    ReplyDelete
  23. datang menyerbu blog oshem ini. from same segmen. hit me back yer :)

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. good luck study law 3 :D

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  25. Hahah setuju tu ^^
    aku dulu kata kt kawan aku buang masa je berblogging, padahal aku ni tgh main game xD
    sekarang best pula.. l
    ap2 pun selamat bersegmen ^^

    ReplyDelete
  26. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    Tq

    ReplyDelete
  28. BW dr segmen yang sama

    http://eryati.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. salam..singgah sini dari segmen yg sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. singgah,baca entry,follow sekali..=D

    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  31. singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
  32. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  33. from same plane..sowi baru dpt terjah..jempot ke blog minah.. happy blogging yup! =D

    ReplyDelete
  34. hi.. singgah belog awak n follow, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  35. salam hye..
    dri segmen yg sme ^^
    done follow u..
    vsit my blog ea..
    klu sudi follow la skli hehehe

    ReplyDelete
  36. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  37. Salam ziarah. Ramainya suka joint GA.

    Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.
    insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

    ReplyDelete
  38. singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...