Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Tuesday, 2 October 2012

Selfish 2

Sobab eh, si Farah tu beriya-iya nak ikut pulak ke DP. Mengada betui la aok ni. Pastu, Abang Amin dok sakan mesej Nani suruh cepat, nanti sate habis. Haih kalau ikut kata hati mereka yang sedang kebuluran dari pagi tak makan tu, mao je si Ain dan Nani tu blah dan tinggalkan si Farah, Tapi apa kawan2?


Kawan diutamakan, nafsu sendiri dibelakangkan. Suka-suki je aq ubah peribahasa ye dak? Lepas tu, si Ain yang kat mata dia terbayang-bayang sate tu pon mesej la si Maria, konon taknak mengganggu konservasi antara Farah dengan Sir Sany. Nampak tak betapa si Ain care about Farah, tapi Farah ada kesah semua tu? Hampeh.


Si Maria tu pon reply, kejap je lagi. Ok legalah sikit hati si Ain. Oh, dalam masa yang sama pakcik tu pon datang. Weh, malu-malu alang la mereka sebab buat cam kedai sendiri. Tapi pakcik tu relaks je, siap suruh pasang CD nasyid lagi. Tapi malangnya x reti boleh pasang sebab ada masalah teknikal. Klise.


Pastu, apa lagi disebabkan takde duit nak beli walau sebuah buku mahupon sekeping CD, mereka blah dari situ dan lepak kat astaka depan DS tu pulak. Amboi, duit nak perabih kat DP ada plak, bila bab2 agama teruih kata nak jimat duit. Nilah manusia. Insaf seketika.Memang sekejap la wa tunggu lu, cerita dia kan.


Dalam pada itu, si Ain dan Maria sempat lah berbalas-balas mesej dalam 2-3 konservasi. Then, syukur Alhamdulillah kelihatan kelibat 2 orang manusia yang dikenali sambil dalam hati dok teringat ke sate nun. Apa lagi, buat-buat baik tanya. Apa cer tadi? Cerita la pot pet pot pet sambil jalan. Sampai kat persimpangan antara nak balik ke kolej dengan nak menuju ke DP, boleh plak si Farah kata lebih kurang gini laa;
'' Korang pergi la DP tu, aq nak call ma aq la nak diskus pasal tuttuttut.'' (Farah, 2012)
 
 
Damn. Ain pandang Nani dan Nani pandang ke Ain sambil buat muka Wadefak.<ok rekaan semata-mata>  Ain terus jalan tanpa memandang langsung ke muka Farah sebab kecewa teramat sangat. Dan sepanjang jalan tu Ain mencarut. Ye, Ain tahu x baik mencarut tapi Ain puas. Then, apa function kitorang tunggu kau dari tadi. Ye inilah manusia yang bangang, pentingkan diri sendiri je.
 
 
Farah langsung tak rasa bersalah sebab dia dah biasa buat kawan2 dia camtu. Apa salahnya kalau sambil jalan tu kau tepon ma kau,hah? Haih keh tak faham betei ngan aok ni la. G balik pahang nuh blajo budi bahsa sket.
 
 
Lepas dah puas maki, masuk dalam DP dapat feel aircond. Baru sejuk siket rasa hati ni. Pastu pusing2 perabih duit beli kek lapis Sarawak dan kek batik. Oh lupa, masuk2 DP kecewa sebab lalu kat kedai sate abang Amin, tengok mereka sudah kemas2 menunjukkan sate mereka sudah habis dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Puih, ni semua hang punya pasal, kalau tak aq dapat merasa sate pelbagai perasa tu tahu dak.
 
 
Tapi, nasib baik Nani baik dengan abang Amin. Peers Club diutamakan ok. HAHA. Rupanya, dia simpankan sate barang 10 cucuk untuk Nani. Abang, terima kasih sangat. Takdelah kitorang kempunan nak makan sate perasa tomyam n etc.

Pengajaran dari cerita di atas ialah sila jangan pentingkan diri sendiri ye kawan-kawan. Sila fikirkan perasaan dan masa orang lain sama. Ok?
 
 
p/s:gila susah nak buat cerkon based on real story. Susah sebab nak wat ganti diri tu konon2 orang lain. muahahaha. dapat idea wat cerkon after aq dah khatam suma entry budak lepihh.
p/s2:amboi aok ni.mentang2 baru habis satu paper, lupa diri ye. ok keh nak blah study for next peyperrr.
p/s3: cerita diedit. rekaan + realiti.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...