Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 9 November 2012

Sakit nak bersalin

Assalamualaikum

 Hai korang.  Kabare? Waras. Cett tu ja yang aq tau. Ni pon sebab wak asal jumpa aq cakap jawa, arwah opah aq je jawa, kitorang ni langsung x tau apa2.

So, tajuk hari ni ialah Sakit nak bersalin. Why i suddenly write about this topic? Bukan aq dah melalui pengalaman tu. NO, i just want to share with uolls coz yesterday we had a discussion regarding this topic. Ni pon sebab baca kat Metro pasal berlambak klinik menggugurkan kandungan pelajar yang terlanjur. Our panels are Kak Ija, Kak Siti, Dini, Sue and I. Ok nampak x aq practice utk MUET hari Sabtu ni. hehe. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita. Aamiin. Nampak sangat dah x de kerja kat kedai buku tu kan. Haha.

 Semua tahu kan betapa sakitnya nak bersalin. Beribu-ribu urat putus. Dan aq dengar pengalaman kak Ija dan Kak Siti melahirkan sungguh mengerikan. Ya Allah, takut wei. Tapi x lengkap hidup berumah tangga klo x de anak2 kan. Kau nak ke laki kau kahwin lain sebab kau x nak melahirkan zuriat untuk suami kau, nak camtu. And one more thing, x sama tahu kasih sayang yang kita curahkan dekat anak sendiri dengan anak angkat ataupun dalam kata lain anak yang bukan kau kandung 9 bulan 10 hari dan tak keluar dari rahim kau. Get it?

Cite sekarang, kenapa mereka sanggup bunuh bayi2 yang x berdosa tu. Kot ye pon dah terlanjur, dont repeat other mistakes. Kan banyak rumah perlindungan klo teman lelaki kau tu x nak bertanggungjawab. Serius aq x paham. Kau dah penat2 mengandung, kau gugurkan atau bunuh. Kejam gila kau tahu. Kesian kat baby tu. I'm begging u, dont throw your baby like rubbish.

Oh pastu dah lepas kau bersalin, ingat boleh terus berlari ke hape. Kita kena berpantang cam budak laki bila sunat la juga. Eh, hallooo kita dah di zaman pasca globalisasi, kejadah apa nak pantang segala ni? Beb klo kau sayang badan kau dan nak guna lama, sila berpantang.

 So, moral of the story, sebelum kau buat sesuatu tu pk dulu baik buruknya. Klo pakwe hang betul2 sayang kat hang, dia takkan minx body hang. Hang pon cakap la kat dia, klo u nak body i, nikah dulu. Klo dia x mao, hang blah cari CALON SUAMI yang lain, x guna ada pakwe lagu tu.

p/s: result dah kuar. Moga mendapa result yang cemerlang to UiTM students.
p/s2: Tadi 42 cartons stationary check in. Mampus aq esok nak tag harga n susun barang.

2 comments:

  1. masalah betul lelaki yg fikir nafsu je ..si awek pulak free je bagi..sabor je laaa

    ReplyDelete
  2. hmm tu lah pasal. x salah bercinta tapi tau jaga batas sudahlah. yang lelaki tu pon gedik nak touch n go je.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...