Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Sunday, 23 December 2012

Mengapa menyepi?

Assalamualaikum and hallooo
 
Hai, lama gila tak update and i really really miss my blog damn much. <Terserlah kerinduan tu kan?>
 
So, what happen to me? Firstly gua nak kata Alhamdulillah aku masih diberi peluang untuk bernafas di atas bumi Allah ni. Aku sihat cuma macam-macam yang berlaku lately. Let me explain one by one. Memang ada orang nak kisah pasal hidup aku pon kan.
 
Firstly selama 3-4 hari aku off sebab balik kampung at Terengganu. Ni banyak benda aku nak up tapi ayah aku tak izinkan bawa balik laptop, tok ki aku marah. Kitorang dok menghadap laptop je 24/7. Biasalah generasi X, Y dan Z mana sehaluan. Err ye ke?
 
Next, balik je dari Terengganu. Aku pergi kerja macam biasa. Manakala adik dan angah kena hantar pergi rumah Maksu kat Bandar Putera, Klang untuk jaga atok since maid dah balik Indon. Balik la kau, menciikk aq tengok kau yang pemalas nak mamp**. Dan,apa yang paling aku hangin tu, adik aku bawa laptopku sekali. Pergh, malamku terasa sunyi sepi dan umpama katak di bawah tempurung. Tak tahu dunia luar.<Nampak aq nak amek kos pengajian bahasa, tu yang buat ayat bombastik> Dah la mata aq memang tak boleh tidur awal, sebab dah biasa tidur around 2am. Nak baca novel,suma novel aku dah khatam berkali-kali. Nak beli novel baru, duit x de plus x de masa plak nak pergi Popular kat IOI tu..
 
Memang lama juga la aq tak melepaskan rindu kat laptop aku ni. Adik aq memberi alasan bahawasanya mak su pakai unifi, jadi beliau ingin memuat turun filem/drama yang terhebat di abad ini untuk tontonan kakak kesayangannya ini. <Cukup skema bukan?> Yeah memang terbukti, sampai lembap progress laptopku sebab full memory.
 
Then, minggu ni sibuk dengan urusan nak pergi temuduga kat Shah Alam pada 22 Disember 2012. Kos Pengajian Bahasa Melayu. Senang ye? Kau dah pernah belajar ke kos ni? Alhamdulillah, everything was fine.

Jadinya, kepada anda di luar sana yang tertanya-tanya ke manakah perempuan ni menghilang, siap mesej aku bagai. <ok bajet retiss sangat>. Aku ada cuma takde masa dan laptop je. Kat kedai memang la ada komputer plus wifi lagi, tapi idea aq datang waktu malam bukan siang. Plus klo kat kedai aq terpaksa rush in 1 hour-waktu rehat aku. Mana aq ambik masa untuk jalan kaki ke kereta, drive balik kedai, makan, solat, buang air kecil & besar, basuh pinggan, drive balik ke tempat kerja dan jalan kaki ke kedai buku. Cukup ke satu jam tu?
 
Insya Allah, i will update my blog soon if i have time and P1 x buat hal. Aku dah karang dlam buku, but i am too lazy to type it again.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...