Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 29 December 2012

#Sikap manusia 1

Assalamualaikum
 
Sekarang ni kalau pergi mana-mana pong, kita akan nampak promotion back to school, kan? Well aku dah tinggalkan zaman persekolahan about 2 years. Oh, how i miss that moment. So, kat kedai buku yang aku kerja tu pong sesak dengan parents and their children nak beli alat tulis. Sesak ok.
 
Ok, apa yang aku nak cerita ni is about bad attitude or to be exact how rude this people.
 
Aku bagi bakul kat akak ni, so that dia senang nak letak barang yang dia dan anaknya pilih. Well itu memang layanan kami terhadap customer kami. But, apa yang menarik di sini. Akak tu dengan muka berlagaknya pandang sipi je bakul tu. Oh aku tahu akak tu mesti demand nak troli cam kat Mydin tu. Almaklomlah dia nak beli satu kedai ni gamaknya.Padahal lu datang semata-mata nak beli pensil warna je pong. Whatdehek?
 
Dan yang paling aku rasa cam nak bagi penyepak kat muka dia bila dia slamber ayam, lap-lap hingus beliau dan buang tisu tersebut ke dalam bakul tu. Whatdefak, kau ingat aku bagi bakul tu untuk kau buang sisa buangan ke hah? Pergh, panas gila hati aku masa tu.
 
Sabar aku pon ada limit nya juga. Kalau aku tak fikir kat kedai tu ramai customer, dah lama aku maki sound setepek kat dia. Ala-ala ayat aku cenggini:-
 
Akak, akak ingat saya saja suka-suka bagi bakul ni untuk akak buang tisu lap hingus. Ingat saya kerja majlis perbandaran ke?
 
Amacam pedas tak ke biasa-biasa je. Maklomlah aku ni takde lah pandai mana nak sound orang. But dont play with me. Kalau aku rasa ianya terlampau mencabar tahap keSABARan aku, memang kena lah kau barang sedas dua peluru berpandu dariku.
 
Dan depan dia aku amek bakul tu dan buang tisu tersebut ke dalam tong sampah tanpa aku menyentuh tisu itu. Takut terkena H1N1. Pastu terus cuci tangan pakai Dettol hand Sanitizer <benda wajib ada dalam handbag>.

So, people out there, dont be rude. Appreciate what other had given to you even its a small thing, ok. Peace yau.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...