Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 11 March 2013

UiTM Penang here I come

Assalamualaikum

Hello aweks cun dan hensem guy sekalian.<eh ni cam ayat mr.kay aja.hehe>

It just a quick update<kononnya>. Alhamdulillah, aku dapat tawaran sambung degree. Ye, rayuan and you knew what, supposedly registered on 8th March but there's a gedebak-gedebuk on this. Let them be,ok. 
Mama aku dah call uitm penang tadi, dia suruh masuk hari ni juga. Whatthe? Mana sempat nak settle segala benda kan? Lagipon, dia kata yang penting terima tawaran dulu dan daftar online. Ok, esok akan bertolak ke sana. Mudah-mudahan segalanya berjalan dengan lancar. Aamiin.

Program: BM243-Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) 
                            Pengurusan Sumber Manusia
                            Fakulti Pengurusan Perniagaan 
Kampus: P3-UiTM Kampus Balik Pulau
Tempat Daftar: UiTM Kampus Bukit Mertajam
                        13500 Permatang Pauh, Pulau Pinang

Ok, actually aku tersangatlah confuse. Sebenarnya UiTM kat Penang ada berapa buah? Adakah dia sebenarnya di tempat yang sama cuma nama je saja nak putar-belit. UiTM aku ni kat seberang ke kat pulau? And, for sure this is my new life. new friends and new environment. Beb, kawan aku semua degree kat Shah Alam. Kalau dapat kat Kedah, aku dah biasa kat situ. Tapi, ini tempat baru. Dah lah masuk lambat and i have zero knowledge about my new campus. Mohon warga Penang baik-baik belaka. Kalau den tanya tu, jawab la ye.

Tapi, kawan-kawan sekolah dulu ada je kat UiTM Penang cuma aku tak tau depa kampus mana dan yang sadisnya, depa semua diploma. Huwaa, nervous aku dah mai dah ni.

Korang doakan aku kuat untuk hadapi apa saja rintangan yang akan datang. For Sure, there's  lot of problems. Like seriously, buat masa sekarang aku tak tahu sistem UiTM Penang camne

Mungkinkah aku akan mengalami homesick? Oh man, dulu kat Kedah aku cool je. Hopefully, i will be fine.

Oh one more thing, i'm sorry if i'm disturbing u by asking so many question regarding my blabla degree process. Thanx so much. JASA KALIAN DIKENANG..

13 comments:

  1. salam. tak faham la act pasal kampus balik pulau. daftar semua kat bukit mertajam kan. so akak class kat balik pulau ke?

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam. Daftar kolej kat Permatang Pauh, Bukit Mertajam. Tapi pelajar bisnes Sem 1 akan naik bas UiTM pergi ke Balik Pulau. Tunggu je kat Depo Bas tu, jangan lambat pulak, bas gerak paling lewat 7:30am. Klo lambat, pandai2lah cari alternatif sebab klo x pergi kira burn the whole classes on that day.

    ReplyDelete
  3. Sem 2 dan ke atas kat main campus-Pmtg Pauh.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum akak. boleh terangkan pasal orientation tak? saya dapat course BM240 di UiTM Balik Pulau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Orientasi tu klo kat UiTM kita panggil Minggu Destini Siswa for one week. Klo kamu dari penerapan diploma @ asasi UiTM x payah pergi MDS. BTW daftar kolej kat Permatang Pauh ye. Naty nak pergi kelas tu naik bas UiTM dari kampus pmtg pauh.

      Delete
    2. agak2 xtvt time MDS tu teruk tak? hihi :3

      Delete
    3. Akak x tau la dik. Masa akak asasi ok je cuma kena bangun pagi la. Kat Penang ni x pernah pulak kena, tapi akak n abang PM semua baik2. Insha Allah. They treat you based on how you treat them. Klo lewat tu mmg saja nak mengundang padah la tu namanya kan. Selamat berorientasi.

      Delete
    4. hihihi thanks akak. actually macam phobia sikit bila dengar orientasi sebab time matrik dulu memang TTATT . insyaallah :)

      Delete
  5. Assalamualaikum. Boleh tak nak tanya. Awak tahu tak area mana yang ada rumah utk disewa? Saya mencari rumah sewa. Utk seorang pun boleh. Sebab saya tercampak sorang2 kat penang. Kawan2 semua ke kedah. Harap sangat ada yang boleh bantu. Perempuan sahaja. Didahulukan dgn ucapan jazakillahu khairan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Err y not awak cuba call pejabat kolej sbb i told u kolej tu berlambak kosong. Nak bagi sape duduk, x taulaa kot sem ni banyak sangat intake. Based on my experience, ada je kosong cuma awak kena buat muka kesian siket, merayu. Hehe. Ni no. pjbt 04-3823104. In case mmg x dapat, awak PM FB saya. saya cuba tanya kat KISM-Komuniti Ijazah Sarjana Muda.

      Delete
    2. In syaa Allah, akan try call pejabat dulu. Lagi senang kalau kita pergi terus kan? Alhamdulillah. Terima kasih ye? Dan andai kata tak dapat kolej, saya cari awak kat FB ye? Sebab buat masa ni cari kat gugel je lah rumah sewa, tak jumpa pun. Huhu. Lagi sekali jazakillahu khairan kathira utk info :)

      Delete
  6. Maaf. Bukan rumah sewa utk seorang. Rumah sewa yang ada bilik kosong utk seorang. Hehe kalau rumah sewa utk seorang, alamak pengsan nak bayar setiap bulan. Hehe

    ReplyDelete
  7. Salam hai, sy dpt offer smbg degree pjj..nk tnye couse ni taff x? Boleh share x pengalaman awk...boleh email sy? nuradinatasha@gmail.com..tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...