Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 3 August 2013

Degree First sem result

Assalamualaikum

First and foremost, Praise be to Allah Almighty, i had passed my first semester in degree without any repeat paper/s. I don't even care about my pointer as for me if i failed one of the subject, it will affect my emotions and for sure my time n blabla. There will be lot of problems if a student need to repeat paper/semester. As in early semester, my lecturers always tell us to study well and try to avoid being a repeaters. Its hard babe, as i had gone through it even one paper only. Your burden for next semester will be more heavy.

Eventhough i don't get what i wished since foundation <DL> but my current result is enough to me. I know its equal with my effort yang selalu tidur dalam kelas, assignments n study last minute n blabla. Whatever it is, life must go on and GIVE UP was NEVER MY OPTION. Aku ni takde lah bijak mana, habis kalau dah tahu tak bijak takkan nak sentiasa hidup di takuk lama, ye dak? Haruslah ada improvement dalam hidup. Alhamdulillah, ada peningkatan tu. Next semester, i will  MUST try more harder, jangan nak mengada study last minute. Err. Insya Allah. 

Oh pasal pointer tu, penting sebenarnya. Tapi, bagi aku pointer boleh kejar lagi for next-next semester. Tapi, cuba kau bayangkan kalau kita repeat, sem depan bertambah subjek yang kita kena carry. Then, we are running of time and i think our carry mark will be lower. Kau ingat lecturer nak ikut masa kita ke? Attendance tu walaupon 10%, aku memang nak fullmark, so memey tak lah nak ponteng kecuali kalau sakit. Bila dah repeat, kita memey takkan dapat nak attend class in total. We should attend the current semester class, it is more important. Alaaa, cerita banyak pasal repeat pon tak guna kalau anda tak rasainya sendiri. Hehe, bukan aku nak suruh korang repeat. I just shared my first and hopefully last experience in my life on repeat paper. 

So, dengan resullt yang acah gempak kan, bolehlah bergumbira di hari raya. Aku target aku akan bermuram durja di hari raya sebab sebenarnya aku yakin boleh buat ACC 418 je, yang lain tawakal . Alhamdulillah. Esok, nak balik Terengganu. Singgah Kuantan dulu-rumah ayah Ngah. I will be on leave for one week. Terengganu-Ipoh-Jengka<hantar Qila balik matrik>. 

2 comments:

  1. well....congrat to u....do the best NABM..i will support you....hahaha...ayat n lintang pukang....next sem kita try harder k

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...