Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Thursday, 15 August 2013

Sesal kemudian tidak berguna lagi

Assalamualaikum.

Dah kenapa tajuk tuan punya blog kemain lagi? Emm, idak ler. Ater teman baru lepas baca blog seorang doktor. Aternye, teman rasa diri teman ni kecik benor kalau nak dibandingkan deme yang kerja bom kebabom. Gempak seh. 

Dalam hati aku ni terdetik;

'Itulah dulu masa kat asasi tak nak belajor sungguh-sungguh. Kalau tak, mesti kau tengah amek LLB sekarang ni.'

But, the other side of me tell me that;

Its all about fate. Allah give what is the best for me, just go with it and all out in whatever i'm doing. Think positive. Mungkin klo kau amek LLB, Kau tak boleh carry-berhenti blajor. Haa, camne tu?'

Tak semestinya bila dah jadi doktor, lawyer, engineer, you are becoming a great person. Eh tapi memang betul kan. Kalau deme dengar kau kerja doctor, pepak sekampung. Semua orang sanjung dan hormat kau. Err, so sekarang kau nak orang respect kau by your position or what? Emm, not really but err tettt. Everybody deserve a bright future, either you take it or leave it. Make an effort to achieve it. Doa dan usaha kena selari. Ingat tu. 

Kalau kau fikir diri kau teruk, orang lain beribu kali lagi teruk dari kau. Amboi, ini perumpamaan nak kata diri kita bagus, hakikatnya kita noob. Mama aku selalu marah. Kalau aku dan adik-adik dapat markah cukup-cukup makan je, mesti kata camni nak buat ayat cover line dari kena bebel;

'Alah, berlambak orang failed add math dalam kelas along. Yang lulus ada dalam sepuluh orang.'

'Dah tu, takkan asyik kamu je yang nak tersenarai dalam golongan yang failed tu.'

Toingtoing, kena setepek dengan mama. At least, kita ada hala tuju hidup bukannya tergolong dalam mat pit ke kaki merempit and etcetera. 

Whatever it is, appreciate what you have. Don't keep asking why like this, why like that. Erk saya terasa. Tett. Just go with the flow.Emm, ni macam takde cita-cita plak. Apa-apa pon, jadi seorang anak,Muslim,isteri/suami dan kawan yang baik. Dah cukup. Kerja tu orang tak pandang pon.<poyo>

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...