Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 16 September 2013

Berdetak lebih kencang

Assalamualaikum

Hey whats up? Pergh, tajuk kemain lagi. Ini mood gatai meghelaa aku dah mai. Den tak tau nak buek camno laie dah ni haa. Biar aku cerita mengikut kronologi lah yo.

Ok, supposedly on 20-22 Sept this weekend, i will go to Sg.Chiling, Selangor ada Kem Semut 2. Ok, walaupon aku ni orang Selangor tapi den tak pernah poie Sg. Chiling ni, klo Sg. Congkak ke Gabai ke, pernah laa. Aku pergi sebab nak kumpul markah KI dan saja isi masa lapang sementara di awal sem tiada assignments lagi disamping menambah ilmu agama yang tak berapa nak tinggi ni. Tapi, lepas aku dah daftar nama kat nik<urusetia>, tetiba plak jadual KI keluar on the same date 22/9 (Ahad). Damn it. Aku dah teruja gila nak jenjalan keluar dari Penang ni. Wah gitu kau. So, kita tengok lah camne nanti. 

Pastu, malam ni ada perjumpaan pasal Kem ni. Adalah keluar senarai nama, aku pon ushar laa sapa yang pergi. Tujuan utamanya nak tengoklah nama aku terpilih ke tidak. manalah tau, kot dia kata sape dah pi Kem Semut 1 dah tak boleh pi plak kan? Alhamdulillah, my name and my friends name were there. 

But, after i scrolled down, tengtengteng i found his name. Woah, apakah? Ini yang rasa tak mao pi, tapi aku nak pergi jugak sebab alasan yang disebutkan di atas. Takkan sebab dia, aku nak tarik diri. Whatthe? Maka bermulalah kecelaruan minda dan pelbagai persoalan menerjah benakku. Apsal kau nak pergi? Dulu kau tak pergi pon. Semak je lah kau ni dan macam-macam lagi. 

Padahal, suka hati dialah nak pi ke dak, ini bukan kampus aku sorang ja, itu hak dia. Dia pon belajar kat sini. Hmm apa-apa jelah. Aku harap, kami tak satu kumpulan masa kat kem tu nanti. Aku tak tau nak buat reaksi macam mana? Laa ni pon rasa nak meletop dada ni. Uish, teruk benor. Kalau dapat sama kumpulan atau terselisih, aku buat-buat tak kenal. Aci cenggitu? Camne nak cool down ni? Gilalah weh. Istighfar mungkin. 

-hangpa rasa ni musuh aku ka crush? haha. yg pasti bukan budak kelas aku.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...