Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Monday, 2 September 2013

Oh my vantage umbrella

Hai uolls. Eh dah kenapa kau ni? Sorry.

Assalamualaikum.

Dup dap dup dap jantungku, lagi 5 hari nak balik Penang. Kenapa aku rasa macam taknak balik ni? Selama ni takde pon perasaan cenggini. Ya Allah, kau permudahkanlah urusanku, jauhi diriku dan keluargaku dari malapetaka. Tenanglah wahai hati. 

Haa back to my topic, actually my beloved umbrella was lost at UiTM Penang in study week. Huhu, sedih bak hang. Payung tu mama aku yang hadiahkan masa nak masuk asasi dulu, mahal dan cantik gilak. Tapi, sayang aku tak pernah tangkap gambar payung tu. Aku suka gila payung tu sebab boleh feeling retisss sangat. Mungkin salah aku-cuai. Aku memang selalu tinggal barang, maksudnya aku tak boleh benda tu dipegang, mesti hilang/tercicir. Jadinya, aku kena sumbat segala barang dalam beg. Tapi, payung aku tu jenis yang tak boleh lipat. So, aku syak payung tu aku tertinggal masa beli nasi atau kat koperasi. 

Kepada kalian yang terjumpa payung aku tu di UiTM Permatang Pauh <takkan lari jauh punya>, hujung dia bengkok sket, kalau aku jumpa memey aku kenal lah. Either you terambil tak tau siapa tuan dia, terjumpa, please i'm begging you, return it to me. Aku rasa benda tu limited edition from Avon. Perlu ke aku buat iklan kat seluruh UiTM tu? Emm, i don't think so. Aku cuma kehilangan payung yang boleh diganti dengan payung lain <oh, tapi tetap tak sama ok> compare to those who lost their family or friends. Yup, nyawa memang tiada galang gantinya. Oleh itu, aku perlu redha dengan kehilangan payungku. But, aku simpan sedikit harapan untuk aku jumpa balik payung tu. Kalau kita ada jodoh la yo.

Sebenarnya, aku cuak gila sebab naik sem 2 ni mama aku hantar, satgi mama aku tanya pulak mana payung tu? Ohohoi, apa yang aku nak jawab. Memang senang cakap je 'Dah hilang.' Tapi, mesti mama ingat aku tak tau nak hargai pemberian yang sangat berharga tu. Aku sorang je yang dapat okey. 

haa nampak yg terpacak kat atas tu, yg tu aq punya dah bengkok sket. Pict credit to http://decasamia.blogspot.com/
aku nak sangat payung ni balik sebab itu adalah kenangan bhaii. Kalau bagi yang baru pon takkan sama. Huwaa ni rasa nak menangis 3 hari 3 malam semata-mata sebab payung. Apakah?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...