Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Tuesday, 19 November 2013

Syukur aku masih ada mereka

Assalamualaikum.

Hai hello hello hai. Motif sangat, kau fikir tengah jadi kakak PM untuk MDS ke hape? 

Ok tajuk tu nampak tak? Kome faham ke idak? Tak faham? Mereka tu orang yang kita sayang laa especially parents bukannya boyfie ataupon girl you tu ok.

Lately, ramai kawan-kawan aku yang mengalami kehilangan ahli keluarga terutamanya depa punya mak atau ayah. Alfatihah untuk mereka yang telah pergi meninggalkan kita semua. Beb, aku terkesan sebab yelah dah dia tu kawan yang sebaya dengan kita mungkin, dah mengalami kehilangan. Secara automatik, otak aku mula laa terfikir what if Allah tarik nyawa mama atau ayah di kala ini. Ya Allah aku tak kuat lagi nak hadapi saat itu. Ye aku tahu ajal maut di tangan Allah dan kita kena redha but you know it's hard ok. 

Cakap memang senang, nak buat tu kita. Kita yang kena kuat. Orang lain memanglah boleh bagi nasihat kononnya. But you are not in that person shoes. Orang kata berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Ini dah macam #Bersamamu TV3 dah haa. 

Oh one more thing, i noticed that most of my friends around me who had lost their parents at early age. Ahh, i'm so touched. Gua respect sama lu sebab lu cekal walaupon sekali-sekala pasti rasa rindu itu hadir menyelinap di sanubari. Nak-nak kalau macam sekarang tengok mak bapak datang masa konvokesyen ataupon parents hantar masuk universiti. Mesti korang sedih kan, aku pon tumpang sedih. Aku ni berhati kapas, asal siket nak sedih. Asal terasa nak menangis. Apakah? 

Yeah, i know that i should MUST appreciate their present and to be exact i must thanks Allah for lending my siblings and I to have our parents until nowadays. Ya Allah, panjangkanlah usia mama dan ayah dan kurniakan mereka kesihatan yang baik agar aku dan adik-adik sempat membalas jasa mereka yang tak terbalas itu, serta kurniakanlah kebahagiaan yang berpanjangan dalam keluara kami. Amiin. 

Lastly, along sayang mama dan ayah till Jannah. Oh angah dan adik pon along sayang ketat-ketat. No one can replace uolls in my life. 

p/s: malam ni mood sedih. layan lagu nasyid. nak-nak yang di pondok kecil tu haa. Ahhh.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...