Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 10 May 2014

Happy Mothers Day

Assalamualaikum.

Yeah motif sangat dah lama tak update, tetiba come out dengan entry Mothers Day. Eh suka hati laa. Aku update ni sebab nak meluahkan rasa rindu kat mama and the rest of my family and so that i wont forget this memory. Haha.

Ok, aku tau Mothers Day ni sesetengah fatwa mengatakan HARAM disambut. Tapi, aku ada pendapat aku sendiri yang mana Mothers Day is double triple more better as compared to Valentine Days ok. Kita celebrate mama kita, bukannya orang lain. And kot ye pon kau cakap hari-hari ialah Hari Ibu, Prove it! What had you done? Ada call mak kau tetiap hari tanya khabor? Nan hado, baik on call dengan awek atau balak kan? Aku ni memang jenis family oriented, so everyday memang on call dengan mama especially, tanya what happened to my family, house and also tanya pasal bisnes. Haaa nampak tak betapa caringnya iolls. Hahaha.

Pastu, mana ada kita buat sesuatu yang haram pon. Just keluar makan the whole family and thats all. Oh one more thing bagi hadiah. Yeah i know that kasih sayang tu tak boleh dibeli dengan wang ringgit mahupon hadiah. But it just the matter of you showed your love or means you appreciate they in your life eventhough you just give only a 10 hengget punya hadiah. But they will feel so honour ok. True story babe.

So, tadi aku call mama, sembang-sembang apa semua, then aku cakap laa 'Happy Mothers Day'. Then, mama aku cakap study baik-baik, nanti kerja bagi mama hadiah kerusi urut Ogawa tu. Mak datok kemain dah nampak visi yang jelas kan. But i dont care sebab entah aku memang akan rasa bahagia bila dapat belanja family with our own money. And aku ingat dulu, masa aku tingkatan berapa entah, kitorang memang selalu pergi duduk mesin terapi Alpha One percuma kat area rumah aku tu. Then at that time, aku dah pasang niat once i work, i wanna buy this machine to my mom n dad. Mesin tu harga RM10,000 ye and lebih kurang harga Ogawa seh. Because i want my mom and dad to stay healthy forever and after. Insha Allah Amiiin. 

I love both my mom and dad. Oh Alllah, please give them  healthy life and bless them as they are love me. I dont know what and how if i lost them. I dont have that strength, Ya Allah. I knew that is just a small dugaan to us. Terima kasih Ya Allah, kerana menyedarkan kami dari terleka. I wonder is it a normal feeling of think on how if at this time I lost my dearest family? Ahhh. Or it is just me think overload. Before sleep i always have that feeling, so i'll kiss my brother n sister and then cry over and over. Nak kiss mama, bilik lain. Heh.

Oh Allah, please give me the strength to face all the challenges, i know that mine is just a piece out of your challenges as compared to others.

p/s: this is my opinion. so dont follow me. Follow your heart.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...