Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 22 August 2014

Mengenang MH17

Assalamualaikum dan salam Jumaat.

 

Yea hari ni, kita MALAYSIAN tanpa mengira agama, bangsa dan ideologi politik, sama-sama bertafakur selama seminit. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar, cuaca pon sedang elok. Aku ucapkan tahniah pada kerajaan Malaysia yang bertungkus-lumus melakukan yang terbaik dan juga pada semua yang terlibat secara dan tidak langsung including rakyat marhaen macam kita.

Aku tengok live streaming from TV1. Mula-mula bukak TV3 n Astro Awani tapi stuck, so layan je la TV Government pon. Janji dapat melihat moment terakhir jenazah-jenazah mangsa MH17. Aku tak tau nak cakap apa, sedih sangat. Even they are not my family members, but the feel of lost someone that we love was there. Maybe i've been through it before, so I knew hot it feel. Al Fatihah untuk mereka yang telah pergi meninggalkan kita dan juga semoga keluarga mangsa tragedi ini diberikan kekuatan untuk meneruskan hidup. I dont know how if I'm one of the victim's family. Oh Allah! You're those who have enough strength to face this. Allah always there for you.

Yang paling menyayat hati aku ialah mangsa yang berasal dari Sarawak tu. 6 sekeluarga meninggal dalam sekelip mata, Allahu Akbar! Then, aku sebak gila bila fikirkan tentang anak Allahyarham Ahmad Hakimi Hanapi yang berumur 8 bulan. Ya Allah, anak itu masih kecik, dia tak tau apa-apa. Moga ibu beliau kuat semangat untuk membesarkan anaknya. Amiin. One more, arwah yang sepatutnya habis study tahun depan, aku rasa cam 'Ya Allah, kita telah kehilangan bakal pensyarah muda'. And i thought of how the family faced it. Dan lagi satu mendiang pasangan suami isteri yang mana anak dia tak dapat disemadikan bersama parents, i'm sad...

And my deepest condolences go out to the families who are waiting and currently receive their loved ones. Be strong, i know that its easy to say because not me or other people are facing it. But one thing for sure, we are Malaysians who feel what U feel and we mourn together.

Moga negara kita selamat dari segala bencana dan musibah dan semoga berada dalam lindunganNya. Amiin.
   

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...