Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Friday, 21 November 2014

Test your Brain

Assalamualaikum

Haa kemain kali ni entry aku macam ilmiah cket. Well, actually aku suka jawab test personality dan seangkatan dengannya. Kan kalau kat sekolah dulu ada minggu apa ntah yang Unit Kaunseling buat, so, sejak itu aku fall in love with that kind of test. And, i will take online test just for fun and to know more about myself. Yea, mesti korang cakap aku noob sebab tak kenal diri sendiri. Err, its up to you.

So, here is my result. BTW, Aku amek test ni lepas baca blog sape ntah. Tak ingat. BTW thanx sis. Ni website dia, kot2 korang pon jenis macam aku suka main test camni atau saja takde kerja bolehlah main test ni. Erk main ke ahh apa-apa jelaa. KLIK SINI!!!

So, here is my result. Saja nak share and for my own reference. Aku ni pelupa, nanti kang aku buat lagi test yang sama. Hahaha.

I am left brained which is I got 72% and the other 28% is right brained. So, those who are left-brained you are more in :-

1. Rules

Aku memang jenis ikut rules. No means No. Memang orang akan cakap noob gila ikut law, ikut peraturan. Skema gila kau. Pergi mati. Suka hati akulah. Diri aku. Aku rasa bagus untuk diri aku menjadi sebegitu so that aku tak cross the border line. 
 
2. Languages

Emm aku boleh describe aku language person sebab aku suka baca novel and books. And also I love to wrote diary, novel, blog, poems and etc.
 
3. Strategy

Aku suka tulis atau list 'Things To Do' or 'Things To Buy'. and this is what I called as Strategy. Kira macam aku plan my life. Ahaks, mohon percaya. Aku suka sangat sangat merancang tapi nak buat tu nan hado. Eh, bukan aku tau cakap je, aku buat cuma tak istiqamah je. Contoh, aku tulis perbelanjaan harian aku siap ada buku khas dan tampal resit. Tapi, kejap je, pastu stop, pastu sambung balik. Hahaha. Pastu, aku ada banyak plan yang mencanak-canak dalam fikiran cuma kekangan masa dan wang. Sebab tu, aku nak kerja bagus-bagus or to be exact jadi KAYA and contribute to society especially to Malay. 
 
4. Rationality

Aku berfikir secara rational? Emm sometimes but aku rasakan most of the time by emotion. Eh, tapi aku dah amek test wether aku rational or emotional. And i got BALANCE. OMG, I cant believe it! Poyo gila nak cakap ghope itu.

5. Logic

Aku rasa aku tak based on logic, aku jenis decide on the spot. Tak fikir pon keburukannya, logic ke tidak. Aku fikir apa yang aku rancang mesti jadi, kalau tak aku akan sedih berduka cita tak keluar bilik 7 hari 7 malam. Motif??

6. Details

Weh aku rasa point aku yang kat Strategy tu sebenarnya Details. Ahh kira sekalilah tu. 


And those who are right-brained, you have the criteria of :-

1. Images
2.Chaos
3.Creativity
4. Intuition
5. Fantasy
6. Curiosity


ok actually this entry aku taip on 14th Nov 2014. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...