Total Pageviews

Kalau sudi, followlah ye. TQ

Saturday, 25 April 2015

AGEN SAH SEQY BEAUTY

Assalamualaikum dan Salam sejahtera uolls.

Hai lama tak update tetiba up entry pasal AGEN SAH #seqybeauty. Err maaf aku busy cari duit nak kahwin. . Kohkohkoh (batuk En. Syabab Musafir Kasih). Doakan aku bertemu jodoh yang soleh ye. Amiin.

Ok, actually aku nak bagi tau aku telah melebarkan sayap dengan menjadi agen SAH yang menjual produk dari Seqy Beauty. Currently ada 2 produk iaitu BB Cream dan Cleanser. BB Cream tu aku dah pakai dan memang pakai pon sampai sekarang. Cleanser tu baru je sampai stok dan akan pakai secepat mungkin. Sebab kita yang jual mestilah kena pakai kan? Baru orang percaya. 

Pastu, nak cakap ni produk ni keluaran Bumiputera. So, support our local product. 


My Own Testimoni

Aku beli BB Cream tu hujung bulan November yang lepas, konon nak pakai pergi Dinner IPM nak nampak vogue vavavoom. Tapi, tak sempat sampai. So, lepas dapat tu aku pon pakailah. Mula-mula memang tak reti nak bajet sekali terbanyak dan nampak tebal siket. Oh BTW aku punya first batch yang ada 1 tone colour je iaitu natural. Nampak putih siket sebab aku kan gelap. TAPI, yang bestnya dia akan blend dengan kulit kita. So, no worries. 

Ini semalam otw balik dari Penang-Shah Alam. Abaikan tudungku sebab iron dah hantar masuk stor simpanan. Aku pakai BB Cream dari pagi ke hulur ke hilir settle kat HEP n Bendahari. Pastu seret beg yang banyak tengah panas terik. Dan, langsung tak berminyak n luntur pon. Itu yang aku suka produk ni. Tetiba rasa muka aku flawless. Pfftt. Seriously aku tak pakai 360 pon sebab tak install. Aku kan tak suka selfie.
Lagi satu, yang aku suka pasal BB Cream by Seqy Beauty ni dia tak berminyak. Aku ni kan memang mudah berpeluh, kena panas terus cair macam lilin. Disebabkan itulah aku malas pakai make up pergi kelas atau hang out. TAPI dengan BB Cream ni Alhamdulillah walau aku berpeluh pon dia tak cair sebab water-based. Mula-mula aku tak percaya tengok orang lain review cakap camtu, sekali dah pakai 'Ok ok aku percaya'. Senang cerita 'Kau Pakai Kau Rasa'. Cakap banyak tarak guna maa. 

Oh lagi satu yang aku suka, bila dah pakai BB Cream ni kita boleh berJIMAT sebab tak payah pakai compact powder sudaa. See, jimat sangat uolls. Pastu satu botol tu boleh tahan 2 bulan. Kira berbaloi-baloi ler. Dan botol dia yang sangat comey tu memudahkan kita untuk bawak BB Cream by Seqy Beauty ke mana saja, walau ke mana jua...

 nampakkk bos iolls meletop vavavoom. Dulu aku customer kak sepet, sekarang dah naik satu level. hehe.

comey kan botol dia and looks elegant. 

LAIN-LAIN TESTIMONI

Haa jangan tak tau, produk by Seqy Beauty ni artis-artis pon dah guna tau seperti Yatt Hamzah dan Erry Putra. Nampak tak produk ni lelaki pon boleh pakai. Nak-nak anda yang selalu terdedah dengan cahaya matahari. Sebab produk BB Cream ni ada SPF 30+. Pastu, blogger Cik Epal pon dah try dan bagi testimoni tau. Kalau korang tak percaya pergi kat IG cari hashtag #testimoniseqybeauty #seqybeauty #feedbacksqb.



Ada berapa tone BB Cream?

Hah, apa tunggu lagi?? #cubatrytest


How to Grab this Product?

 So, kepada anda anda dan juga anda yang berminat untuk mencuba secara langsung membelinya boleh hubungi aku melalui facebook (link kat sidebar, ekau klik yo situ haa) atau whatsapp/call Syira Mubi 019-2148697. Aku cover area Telok Panglima Garang (TPG), Puchong - boleh amek stok kat kedai ayah aku Makmur Print Enterprise dan juga kepada korang sama ada staf mahupon students, Insha Allah next sem aku bawak stok ke kampus UiTM Penang. Korang boleh pilih sama ada nak COD ataupon pos. POSTAGE Charge RM 5 ONLY. TAPIII kalau amek COMBO SET FREE Postage + FREEGIFT. Itu yang best kan? Gila tak best. Hehe. Insha Allah aku boleh COD sementara tengah cuti sem ni. Nanti dah masuk U balik, aku mintak tolong ayah aku hantar ke rumah customer. Hehehe.

In case aku tak cover area korang dan korang taknak pos sebab tak sabau nak guna produk ni, korang boleh tengok agen mana yang available kat area korang di BLOG SEQY BEAUTY

Untuk maklumat lanjut, boleh tengok di blog Seqy Beauty (link di atas) dan juga  IG SEQY BEAUTY.

publish on Dec 2014.

Friday, 24 April 2015

Aku dah penat..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semoga korang bersemangat. A better tomorrow.


Eeh ehh tetiba rajin update dah kenapa? Hehehe adalaaa. 

Tadi aku pergi Hospital Serdang konon nak tengok baby yang baru lahir semalam la konon. Sekali, takde rezeki, baby kat dalam NICU sebab gula banyak sangat dalam badan. Takpe takpe nanti Along balik bulan depan kita jumpa ye. Pastu, sampai je lepas makan dan solat, terus gerak hantar adik pergi SAMTTAJ sebab ada nasyid malam ni dan petang tadi deme ada buat jualan.

Aku paling tak suka pergi hospital bila sampai tang nak cari parking. Kenapa lah susah benor nak park kereta? Kerajaan ni pon, tak tau ke yang masyarakat Malaysia sangat berbudi bahasa dan baik. Bila dengar ada orang sakit, laju je pergi melawat sambil bawak buah sebakul. Eh ye ke? Hehehe. Pengaruh drama sangat ni. 

Tapi, mama bagi tau mama dengar ceramah UKE hari tu, ustza kabo 'asey datang je hospital bawak buah, orang yang nunggu tu nengoknya dan dalam hati cakap bila ler deme ni nak balik, aku nak mencekik buah tu. Sedap bebenor teman nengoknya. Sekali tetamu dah beransur balik, dia pon ngupas ler buah tu, baru nak masuk mulut orang tu patah balik. Tengtengteng kantoi ler. Ghopernyer tetamu tertinggey phone.' Sekian bahasa perak yang tak pior dari saya. 
 
So, UKE suggest to bring air zam-zam untuk pesakit, lebih afdhal sebab orang sakit takde selera makan and selalunya deme udah tak larat benor, terbaring je dah nazak, so, at least bila bawak air zam-zam boleh ler titiskan ke mulutnya. Kan air zamzam tu mukjizat, insha Allah banyak kelebihannya.

Oh back to our topic, aku sebenarnya dah penat drive. Memang la orang akan cakap 'Hekeleh drive je kot' ni adik aku r selalu cakap. Ataupon kau akan cakap 'Lesen pon baru dapat dah penat drive'. Weh, kau tak tahu serius penat gila. Ye, aku admit aku baru 5 tahun dapat lesen and drive but hmmm. Aku mengaku jugak masa mula-mula dapat lesen tu, kalau ayah mintak tolong pergi mana-mana hantar adik ke angah ke mama ke semua aku bedal sebab well aku dah ada lesen kot. orang lain takde, rasa nak show off tu memang at high level orang kabo. Tapi, since when i cant remember the exact date when i felt so bored and tired to drive but at that time I really hope 'cepatlah adik-adik aku ada lesen, so that I can be a passenger not a driver anymore' And my dad also always said that when we are going back to Ganu.

Actually bukan penat sebab apa tau tapi sebab keadaan yang stress masa drive tu buat kau jadi penat. Kaki dan tangan of course penat sebab aku drive kereta manual. Pastu penat mental sebab asyik maki marah orang yang drive macam tettt. Itu yang buat kau ahhhhh rasa nak langgar je semua kereta yang cari pasal tu.

Tapi, bila dah ada lesen ni rasa bahagia sebab dapat senangkan hati dan kerja mama dan ayah. Yelah, at least nak ke mana-mana pon tak susah dah, anak-anak ada boleh bawak. Well, ayah aku kan workaholic. Hari Ahad pon nak pergi kedai, yelah betul jugak kata ayah dari duduk kat rumah tak buat apa baik ayah pergi kedai. Hmmm yelah. And mama aku memang weekend tu offday. Duduk rumah kemas rumah, sapu sampah, mop lantai, basuh baju, masak, tengok TV dan tidur. Memang heaven la weekend tu mama kat rumah. 

Dan kau taulaa lelaki ni kan kalau beli barang satu kedai je ok dah bayar terus balik. Tapi, kalau perempuan kan mesti la nak belek-belek segala jenis barang dalam kedai tu. Kalau boleh satu kedai tu nak beli tapi apakan daya duitku cukup-cukup. Hahhaha. So, mama aku kurang suka la kalau pergi dengan ayah aku. So, mama akan tunggu aku atau Angah balik, baru pergi shopping barang dapur. And mama aku dah fully retired drive since entah tak ingat sebab mata mak aku tak nampak, orang santau dan kencing manis dan kanser. Eh aku tak taulaa sebab apa, senang cerita bercampur dan mama aku memang tak nampak. Aku sedih tau tak tapi buat-buat chillax. 

Bila aku rasa penatnya nak drive, malas nak drive, aku remind myself 'at least this is one of many ways for you to repay your parents as they had raise you up till nowadays. So, do ease their burden and help them' Ecewahhh kemain lagi kau. Lagipon, kerja aku drive je, minyak ayah dah isi kasi full tank, Touch N Go dah ada. Apa lagi yang kau nak, huh? Bawak je kereta dan hadap laa realiti jalan raya.


Saja je tepek gambo ni sebab aku gain so many experience and knowledge at Seminar DAO last year. And cantik kan kami pakai pink secara kebetulan, tak rancang pon. But girls always be girls hmm. Gambo ni memang trangtangtang aku rembat dari Luq kan. hahha

Oh pastu nak promote siket depa atas ni hebat-hebat tau. Kawan Luq tu aku tak tau la berniaga apa sebab aku tak kenal. Maaf bro, tapi rasanya sama course dengan Luq n Kak Rawai Civil Engineering kot. 


So, let me introduce uolls to all those awesome people. 

Yang baju Hijau tu Luqman Hakim. Dia jual Powerbank. Aku dah beli dengan dia. Korang, kalau sape2 belum ada PB lagi boleh ler contact beliau. LH POWERHOUSE dan sekarang dia dah jadi Pakar Snek Sihat iaitu KrupkrupKaramel. Murah rezeki Luq naa. Aku banyak belajar dari beliau melaui post-post di FB beliau. Boleh PM   FB saudara LUQMAN HAKIM jika anda berminat untuk jadi agen Krup Krup Karamel yang tengah up di pasaran sekarang.

Pastu hat tudung pink yang paling hujung tu adalah kak yong kawasan geng Intan. yeayy. Dia ni agen Krup Krup Karamel. KKK ni memang sedap giler. Sape yang tak pernah cuba memang tak tau laa betapa sedapnya. Aku roommate agen KKK kot, sekejap je licin stok KKK ni. Sape nak boleh PM FB NOOR ASHIKIN atau wassap 018-9155084 atau korang boleh follow IG @miss_ekin92. Selain itu, beliau juga menjual perfume One Heart Perfume RM 15/bottle dan paling best sempena nak dekat Raya ni korang boleh order Popia Simpul. Ikan fresh dari Dungun. Serius sedap tak tipu. Memang makan tak sedar diri, sedar-sedar dah habis dan rasa nak lagi. Ini memang betul-betul, aku tak tipu tau. Even kazen aku hat kecik tu pon tau beza hat ni sedap gila, siap kata hat lain tu basi. hahaha.

 Kak Rawai tu aku kenal sebab joined IPM and dia pon ada jugak berniaga. Masa kat sem lepas dia jual monopod, fish eye and etcetera. Tapi, sekarang ni tak tau la pulak. Mungkin sibuk dengan site je kot. hehehe. 

Lastly, WAJIB promote barang yang tuan punya blog jual kan. Hehehe. So, tuan blog jual produk Seqy Beauty yang memang terbukti puas hati oleh pengguna-penggunanya. Korang boleh follow IG @seqybeauty dan tengok #feedbackSQB #feedbackcustomerSQB Sekarang ni, Seqy Beauty dah keluarkan Cleanser SQB, BB Cream SQB dan Sakura Mask SQB. Memang best semua produk by Seqy Beauty ni. Kalau tak percaya, meh PM kita, korang beli dan rasai sendiri. 

Then, kita ada jual Crazy Crunchy Rainbow by Monster Chocolate Crunchy (MCC). Apa itu MCC? Ye, aku tau ramai yang tak tau amenda yang aku jual ni. Meh nak habaq. Kita jual chocolate rice jar. In Malay Bertih Beras dalam Balang. Haaa gitu. Sape je yang tak suka makan coklat kan walaupon tau coklat equal to gemuk. But who cares? Dah coklat tu sedap sape suruh. hahaha, tak kuat nak lawan nagsu coklat leleh. MCC ni boleh makan begitu sahaja atau nak lagi kreatif dan rare makan dengan roti boleh makan masa breakfast dan tea time with family. Walaweh tak ke heaven gitu? Hari tu, kitorang makan dengan lempeng tau. 


 Senang je nak makan, terbalikkan jar tu dan rendam dalam air panas around 5 min or more sebab nak cairkan coklat tu. Then, gaulkan dengan bertih beras tu dan aummm makan hingga menjilat sudu ler. Dulu bertih beras tu warna putih je. Sekarang, dia dah upgrade jadi warna-warni. Lagi menarik, tertarik kau memang da bomb. Dah la sedap pastu rangup pulak tu. Perghh, memang dah makan sekali mesti nak lagi dan lagi. Harga pon murah jer RM 7/jar. Exclude postage dan delivery charge ye. 


Kalau berminat nak beli, boleh PM/wassap SYIRA MUBI 019-2148697 @ 012-3299709 
FB: SYIRA MUBI 
IG: @syiramubi93

Walk in : Makmur Print Enterprise
S 562-B, Lorong 3, Kg. Bersatu, Jalan Klang-Shah Alam, Batu 13, 47150 Puchong, Selangor D.E.
9am - 6pm
03-80609457

COD: UiTM BERTAM, KEPALA BATAS, TELOK PANGLIMA GARANG(Petronas Batu 9), JALAN KEBUN, BANDAR PUTERA, PUCHONG, PUTRA HEIGHTS






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...